Nota de premsa

El Consell suporta projectes de desenvolupament experimental i innovació de Ford que contribuiran a l'impuls de les pimes i empreses d'automoció valencianes

14/07/2017

El ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i Ford Espanya S.L per al suport de projectes de desenvolupament experimental i innovació en el sector de l'automoció. L'ajuda per a 2017 serà de 2.500.000 euros, en el marc de la política industrial d'impuls a l'R+D+i.

L'objectiu d'aquest conveni és donar suport a l'eficiència industrial, la formació, l'ocupació i la millora mediambiental, com a aspectes estratègics per al sector de l'automòbil a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, els projectes a desenvolupar propicien la generació de valor afegit mitjançant productes i processos d'alta sofisticació, que impliquen un impuls a les pimes locals i empreses que formen part del procés conjunt de fabricació de vehicles.

Així mateix, l'execució dels projectes potenciarà i millorarà la formació i l'ocupació, ja que contribuiran al fet que tant el personal de Ford a Espanya com el de les seues empreses proveïdores adquirisquen noves qualificacions i coneixements.

Els projectes previstos desenvolupar inclosos en el conveni són:

- El Desenvolupament i Validació de nous prototips del vehicle V408 per a la millora de les característiques, prestacions i consums dels mateixos, així com el desenvolupament i validació de noves versions del vehicle.

- El Desenvolupament i Validació del prototip d'un motor de combustió I4 (GTDI) amb la finalitat de reduir substancialment el consum i l'emissió de gasos contaminants.

- El Desenvolupament i Validació d'una nova línia de vehicles CX482.

- El Desenvolupament i Validació de nous prototips en els vehicles CD (Mondeo, S-Max i Galaxy) amb la finalitat d'incloure noves millores, prestacions i consums dels mateixos.