Nota de premsa

Ivace signa un conveni amb la Fundació EOI per impulsar la transformació digital de les empreses valencianes

07/09/2017
Ivace signa un conveni amb la Fundació EOI per impulsar la transformació digital de les empreses valencianes

L'Ivace i la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació (Fundació EOI), dependent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, han signat un conveni per impulsar la transformació digital de les empreses valencianes.

El conveni ha sigut signat a Madrid pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d'Ivace, Julia Companys, i la secretària general d'Indústria i Pime, Begoña Cristeto.

Rafa Climent ha explicat que aquesta transformació, coneguda com Indústria 4.0, és una de les prioritats de la política industrial del Consell, perquè amb ella, "es pretén incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificada, alhora que s'afavoreix un model propi per a la indústria del futur mitjançant el desenvolupament local de solucions digitals i el suport a les exportacions ".

En aquest sentit, el conseller ha destacat que "la digitalització de la indústria valenciana és un gran repte que ens permetrà aprofitar tots els avantatges d'un mercat únic digital, el de la Unió Europea, complint així una directriu de la Comissió Europea que estableix necessitat que totes les indústries d'Europa, de qualsevol sector o lloc, sense importar la seua mida, puguen beneficiar-se plenament de les innovacions digitals ".

Begoña Cristeto ha manifestat que "la Comunitat Valenciana s'uneix als nostres programes de digitalització que ja estan presents a la majoria de les comunitats autònomes. La implantació d'aquestes iniciatives servirà també per augmentar la conscienciació sobre que la indústria 4.0 ha vingut per quedar-se ".

Actuacions previstes en el conveni

EOI és una fundació del sector públic estatal dedicada a formar professionals, produir i difondre coneixement i oferir serveis de valor a empreses i pimes, emprenedors i administracions, en els valors d'una economia oberta, social, verd i digital. L'import del conveni serà de 312.000 euros, cofinançats entre Ivace, les empreses industrials beneficiàries i la Fundació EOI.

El conveni estableix una convocatòria d'ajuts destinats a empreses industrials que tinguen el seu domicili social o un centre de treball a la Comunitat Valenciana, i consta de dues actuacions complementàries.

D'una banda l'anomenada HADA (Eina d'Autodiagnòstic Digital Avançada). Es tracta d'una ferramenta on-line que permet avaluar el grau de maduresa digital de l'empresa. Hi poden participar totes les empreses industrials que desitgin conèixer el seu grau de maduresa digital, amb l'objectiu d'avançar en la seua transformació digital.

L'altra actuació serà el Programa Activa Indústria 4.0, un programa d'assessorament especialitzat i personalitzat, realitzat per consultores acreditades i amb experiència en implantació de projectes d'Indústria 4.0, que permetrà a les empreses disposar d'un diagnòstic de situació i d'un pla de transformació que establisca el full de ruta per a la seua implantació.

Arxius relacionats