Nota de premsa

Climent destaca que la signatura del Tribunal d'Arbitratge Laboral promou el diàleg social per a aconseguir acords

12/09/2017
Climent destaca que la signatura del Tribunal d

El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, ha destacat que la signatura del Tribunal d´Arbitratge Laboral promou el "diàleg social com a fórmula per a aconseguir acords per a la societat valenciana".

Climent s'ha pronunciat així en l'acte de signatura deI Acord per a la Solució Extrajudicial de Conflictes Col·lectius de la Comunitat Valenciana, que han subscrit els màxims representants de la Confederació Empresarial València, Salvador Navarro, UGT-PV, Ismael Sáez i de CCOO-PV, Arturo León.

El conseller ha qualificat l'acord "d´històric" i ha posat en valor les funcions que exerceix el Tribunal d'Arbitratge Laboral, que fa possible que s'arribe a acords sense necessitat de passar pels jutjats, a més d'afavorir que les relacions entre treballadors i sindicats siguen fluïdes.

Així mateix, ha confiat que la signatura del TAL "siga solament el primer pas del fruit d'aqueix diàleg en el qual està fermament implicat el Govern del Botànic i espere i desig que siga el primer de molts altres acords que vindran i que seran positius per a la societat de la Comunitat".

Les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana van subscriure en 1993 l'I Acord per a la Solució Extrajudicial de Conflictes Col·lectius de la Comunitat Valenciana, mitjançant el qual es plasmava l'aposta decidida per la regulació d'un procediment autònom de solució de la conflictivitat laboral.

Al llarg dels anys l'Acord ha sigut renovat en quatre ocasions fins a l'actualitat, constatant la consolidació del sistema que ha proporcionat a empreses i treballadors i treballadores assoliments d'indubtable valor, fruit de la consecució pacífica de la superació del *disenso entre les parts.

La Fundació TAL és l'entitat que atorga personalitat jurídica i suport administratiu al sistema de solució extrajudicial de conflictes laborals a la Comunitat Valenciana. El patronat de la Fundació està conformat per la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana.

El sistema de solució extrajudicial de la Comunitat Valenciana és un mecanisme propi de solució de conflictes laborals del que s'han dotat els agents socials i econòmics de la Comunitat Valenciana a través de la negociació col·lectiva.

La seua finalitat és la solució acordada dels conflictes col·lectius laborals mitjançant els procediments de mediació i arbitratge, evitant a les parts afectades llargs processos de costosa i complexa resolució.

Arxius relacionats