Nota de premsa

Costa destaca que la recuperació dels vitralls del cementeri britànic promou la tasca dels artesans valencians

11/10/2017
Costa destaca que la recuperació dels vitralls del cementeri britànic promou la tasca dels artesans valencians

El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, ha destacat que "la recuperació de les vidrieres del Cementeri Britànic de Valenciana posa en valor la tasca dels nostres artesans en la restauració i recuperació del patrimoni històric a la ciutat de València".

Natxo Costa ha visitat el Centre Especial d'Ocupació Fet de Vidre, on s'estan realitzant aquests treballs de reparació. Fet de Vidre està certificat com a centre d'artesania valenciana per la Generalitat Valenciana i també com Centre Especial d'Ocupació, on la totalitat dels seus treballadors pateixen algun tipus de discapacitat.

El director general de Comerç ha explicat que les obres de reparació de les vidrieres de portes i finestres del Cementeri Britànic de València es troben pràcticament acabades i que el seu muntatge en el lloc d'origen es realitzarà al llarg d'aquest mes d'octubre.

En aquest sentit, ha agraït la professionalitat dels treballadors de Fet de Vidre perquè desenvolupen diferents productes artesans en vidre d'una gran qualitat artística així com la confiança i oportunitat dipositada per la Fundació de Cementeris Britànics a Espanya.

Els treballs de reparació de vidrieres de portes i finestres del Cementeri Britànic de València consisteixen en el desmuntatge de les vidrieres en el lloc d'origen, la retirada del plom, neteja i restitució del vidre, emplomat, i el muntatge en el lloc d'origen.

Arxius relacionats