Nota de premsa

L'IVACE impulsa la renovació de l'enllumenat públic en sis municipis en la província d'Alacant

12/10/2017

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha reafirmat aquest matí a Castelló "el compromís ferm de la conselleria d'Economia i, en concret de l'IVACE amb les empreses que aposten per l'eficiència energètica, les energies renovables i la I+D+i".

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'IVACE, va a impulsar la renovació de l'enllumenat en sis municipis de la província d'Alacant, per un altre d'alta eficiència energètica que redunde en una disminució de la factura energètica.

En concret, es tracta dels municipis de Castalla, Pego, Callosa d'en Sarrià, Benissa, Cocentaina, i Algorfa per als quals IVACE Energia destinarà un total de 980.000 euros a través d'una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut de manera que es dóna suport al 100 % del cost dels projectes d'aquests municipis.

Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que se sufragaran està la substitució de llums i lluminàries per altres de major eficiència energètica i la implantació de reguladors de flux lumínic i dels encesos i apagats dels punts de llum, que s'adequaran a la nit a les necessitats reals d'il·luminació de les vies. Gràcies a aquest sistema es pot estalviar el 45% de l'energia consumida durant la nit.

També es recolzarà la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l'hora solar, per a reduir el consum. Aquests rellotges permeten la programació diària d'encès i apagat de l'enllumenat d'acord amb l'hora exacta d'eixida i posta del sol.

Reducció d'un 70% del consum de l'enllumenat

L'enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i, encara que és molt variable, ve a representar al voltant del 60% de la factura energètica del municipi.

Segons les estimacions d'IVACE Energia, la renovació de l'enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries LEDS reduiria un 70% el consum energètic d'enllumenat.

Cal destacar, que aquesta línia d'incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l'Eix Prioritari 4 (afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).