Nota de premsa

El Consell promou una exposició conjunta de xilografies xineses i artesania valenciana com a projecte d'intercanvi cultural i d'atractiu turístic

18/10/2017

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat que "per a la Comunitat Valenciana, que ha sigut tradicionalment una comunitat artesana, a més de la importància social i econòmica, l'artesania constitueix un important factor d'atractiu turístic per aquells visitants que busquen adquirir productes diferents".

Rafa Climent ha inaugurat una mostra de xilografies xineses sobre les representacions d'Any Nou, que s'ha complementat amb una mostra de gravat i artesania de la Comunitat Valenciana. En la inauguració també ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana està col·laborant amb l'Agència Valenciana del Turisme, en el projecte de difusió, divulgació i promoció de la participació de la Comunitat Valenciana en la Ruta de la Seda, que en el seu moment va ser un important pont d'intercanvis econòmics i culturals entre la Xina i Occident.

El conseller ha explicat que «amb aquesta exposició comencem un projecte d'intercanvi cultural" que permetrà al públic valencià conèixer el gravat xilogràfic però també possibilitarà que els turistes, la població xinesa i tots els visitants coneguen els treballs dels nostres artesans en els diversos camps i també del gravat ".

Per la seua banda, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "la Xina serà el principal mercat emissor de turistes i la Comuntiat Valenciana vol jugar un paper fonamental en la relació amb Orient".

"Establir ponts de col·laboració on la cultura i el patrimoni siguin clau ens permetrà donar major visibilitat i notorietat a productes de gran interès per a aquest segment, com és la Ruta de la Seda", ha afegit.

En aquesta línia, ha volgut recordar que "la Ruta de la Seda ens va portar als valencians les nostres senyes d'identitat" com són l'arròs, la xufa, la pólvora i la seda.

Per a Colomer "Orient ens va permetre fer un salt qualitatiu en la història i canviar el món" i al seu judici "és un mercat precursor i d'avantguarda que ens fascina", d'ací el seu reconeixement i la seua voluntat de seguir treballant en futures línies de col·laboració entorn de la cultura, el comerç i el turisme.

En 2016 van visitar la Comunitat Valenciana més de 11.600 turistes xinesos, situant-se com el divuitè mercat emissor de turistes internacionals al nostre destí.

Arxius relacionats