Nota de premsa

Climent destaca que 'Fent Cooperatives' és 'el primer intent seriós' de coordinar totes les accions que desenvolupa la Generalitat en favor del cooperativisme

10/11/2017
Climent destaca que "Fent Cooperatives" és "el primer intent seriós" de coordinar totes les accions que desenvolupa la Generalitat en favor del co...

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que 'Fent Cooperatives' és "el primer intent seriós de contemplar de manera conjunta i coordinada totes les accions que desenvolupa la Generalitat en favor del cooperativisme".

'Fent Cooperatives' és el primer Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà durant els exercicis 2018 i 2019. Rafa Climent ha ressaltat que, amb aquest pla, "complim un dels nostres principals compromisos adquirits en el Seminari de Govern d'Ademús, al juliol de 2017 ".

En aquest sentit, ha recordat que, des del primer moment, «la política del Consell del Botànic respecte de les cooperatives ha sigut facilitar el seu desenvolupament econòmic i social, perquè representen aquest patró de desenvolupament sostenible que pretenem, on l'eficiència empresarial es combina amb els valors de la solidaritat, la responsabilitat i la cohesió social ".

El conseller també ha subratllat que el pla no sorgeix exclusivament des de la Generalitat, sinó d'una àmplia participació democràtica de les persones i entitats interessades. "Ha sigut fonamental l'impuls de les cooperatives valencianes, que han aportat un extens i rigorós anàlisi de les seues necessitats i aspiracions", ha explicat Climent.

'Fent Cooperatives'

El pla engloba un total de 70 actuacions de quasi tots els departaments del Consell, i acull mesures tant econòmiques, com de naturalesa estructural i societària de les pròpies cooperatives. En aquest sentit, preveu per 2018 un pressupost conjunt de més de 6 milions i mig d'euros en actuacions específicament dirigides a les cooperatives.

A més d'aquesta inversió directa a cooperatives, també cal destacar les mesures econòmiques sectorials -en forma d'ajudes i subvencions- que encara que no es dirigeixen exclusivament a les cooperatives valencianes, tenen especial transcendència per a aquestes empreses per la seua forta implantació en alguns sectors, com és el cas d'algunes mesures per a les empreses agroalimentàries, o per als centres d'ensenyament

'Fent Cooperatives' part de sis línies estratègiques: Desenvolupament empresarial sostenible, Desenvolupament societari, Ocupació i desenvolupament territorial, Finançament de les cooperatives, Divulgació, formació i investigació cooperativa, i Consolidació institucional del cooperativisme valencià.

Arxius relacionats