Nota de premsa

Climent: 'Hem invertit prop de dos milions d'euros per en 2017 per millorar i modernitzar set polígons industrials de Els Ports i El Baix Maestrat'

13/11/2017

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que, en 2017, "la Conselleria d'Economia ha invertit més d'1,8 milions d'euros per millorar un total de set polígons industrials de les comarques de els Ports i el Baix Maestrat".

Climent ha explicat que esta inversió s'emmarca en la ordre d'ajudes d'Ivace dirigides a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat Valenciana, que ha comptat amb un pressupost de 23,5 milions d'euros per a 2017 i que tindrà la seua continuació en els exercicis 2018-2019 amb una inversió de més de 50 milions de la que podran beneficiar-se la resta de comarques de la Comunitat, 380 municipis i 480 polígons de tota la Comunitat.

El conseller i la directora general d'Ivace, Júlia Company, han visitat les obres d'adequació del Polígon Industrial Les Casetes de Morella on s'han destinat 236.918 euros i l'Àrea Industrial de Benicarló que ha rebut un total de un total de 365.112,51 euros.

"Unes ajudes -ha continuat- que són un clar exemple de donar suport a l'economia real i a la nostra indústria que es la que pot generar la ocupació estable i de qualitat que tots volem. La indústria és fonamental per al desenvolupament i creixement econòmic de qualsevol municipi".

Així mateix, ha destacat que, a la comarca de el Baix Maestrat, l'Ivace ha subvencionat amb 1,6 milions d'euros sis projectes de millora i modernització als municipis de Vinaròs, San Rafael del Río, Benicarló i Sant Mateu.

Per al conseller gràcies a estes actuacions "estem posant el valor els nostres polígons industrials, millorem la seua targeta de presentació i els fem més atractius per a la instal·lació de noves empreses".

Actuacions al Polígon Industrial Les Casetes de Morella

El Polígon Industrial Les Casetes de Morella té una superfície de 135.472 m2 i compta amb 61 empreses instal·lades. En ell estan s'estan duent a terme accions com la implantació de videovigilància connectada a la Policia Local amb la col·locació de dues noves càmeres que complementen a les actuals o la creació d'una passarel·la per als vianants per a unir el polígon amb la zona de serveis d'Hostal Nou i Morella i que podrà ser utilitzat per a bicicletes.

També es millorarà la imatge del polígon amb una façana vegetal a la carretera N-232 i lateral Oest i la col·locació de lluminàries autònomes amb alimentació fotovoltaica així com la millora de zones verdes amb col·locació d'arbrat i millora de les vores de la zona verda mitjançant un escaló en el talús.

Altres actuacions importants són la creació d'una web de les empreses del polígon, lligada a la web de l'ajuntament i accessible a l'IVACE, la col·locació de senyalització en l'accés per a facilitar la ubicació de les empreses i treballs de recollida d'aigües pluvials i canalitzat a la xarxa de pluvials.

Actuacions a l'Àrea Industrial de Benicarló

L`Àrea Industrial de Benicarló que ha visitat Climent compta amb 728.306 m2 i 110 empreses instal·lades. Gràcies a l'ajuda de l'IVACE s'implantarà la videovigilància amb connexió amb la Policia Local amb la instal·lació de 19 càmeres.
Es millorarà l'enllumenat públic amb mesures d'eficiència energètica com la  instal·lació de lluminàries LED.

També es senyalitzaran els carrers per facilitar l'orientació de conductors i vianants i es millorarà la senyalització horitzontal i vertical del tràfic amb senyals preventives, reglamentàries, informatives i de seguretat.

Arxius relacionats