Nota de premsa

Climent destaca l'impuls que pot suposar per al sector del taulell l'edifici que el Consell ha cedit a l'Institut Tecnològic de la Ceràmica a Almassora

17/11/2017

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat "l'impuls a la recerca i a la innovació en el sector del taulell que pot suposar el nou edifici que el Consell posarà a disposició de l'Institut Tecnològic de la Ceràmica a Almassora ".

Rafa Climent ha explicat que "després de dos anys d'intens treball i negociacions, la Generalitat ha resolt la cessió de l'antic edifici destinat a fruits secs d'Almassora a l'Institut Tecnològic de la Ceràmica, perquè cree un centre tecnològic on les empreses ceràmiques i sectors afins puguen realitzar proves i assajos dels seus productes ".

El conseller ha recordat que "el centre de fruits secs era un contenidor buit, que es va construir per l'anterior govern de la Generalitat i no se li va donar cap ús i ara ho hem recuperat i és un contenidor ple que el podem utilitzar de forma molt eficient i posar-lo al servei d'un sector que proporciona molta ocupació a Castelló i a aquest municipi ".

El nou centre, que serà gestionat per l'Institut Tecnològic de la Ceràmica, acollirà uns 40 investigadors i professionals del sector amb la finalitat de fomentar la formació i la R + D + I. També servirà per potenciar l'alta tecnologia i oferir serveis tècnics avançats i assessorament a les empreses.

Rafa Climent ha ressaltat "la política que estem fent des de la Conselleria d'Economia Sostenible per la reindustrialització, a través d'una aposta decidida per la innovació i la investigació amb les ajudes als instituts tecnològics que aquest any han augmentat i estan ja al voltant dels 28 milions, més altres 21 milions de suport al desenvolupament i la innovació empresarial, bàsic per millorar el nostre teixit empresarial i industrial".