Nota de premsa

Climent destaca que el pacte unànime aconseguit a l'Observatori de Comerç 'tanca el conflicte dels horaris comercials'

05/12/2017
Climent destaca que el pacte unànime aconseguit a l"Observatori de Comerç "tanca el conflicte dels horaris comercials"

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "el pacte unànime aconseguit en l'Observatori de Comerç tanca el conflicte dels horaris comercials".

Rafa Climent ha agraït l'esforç de diàleg que han realitzat totes les parts, "ja que l'acord ha estat molt complex perquè hi ha molts interessos i molt diferents, sobretot en funció de la grandària dels comerços", i ha manifestat que "tanquem dos anys de negociacions amb un acord que ens permetrà, a partir d'ara, fixar la nostra atenció en aquells assumptes que realment preocupen al sector comerç. ja n'hi ha prou de parlar d'horaris, parlem de comerç ".

L'Observatori del Comerç de la Comunitat Valenciana ha acordat proposar a la Generalitat l'aprovació d'un pacte que permetrà obrir 38 dies festius en les 5 zones de gran afluència turística de València ciutat i en la totalitat de la ciutat d'Alacant.

A més, s'obrirà 40 dies entre el 15 de juny i el primer diumenge de gener (després de Reis) a Finestrat, Torrevella, Alborache, L'Alfàs del Pi, Benissa costa, Orihuela costa i Pilar de la Horadada costa.

Per a la resta del territori, s'obriria 11 dies. En 2018, en tant no canvie la llei, seran 10. Els festius aperturables en zones que no són ZGAT per a 2018 serán: 7 de gener, 18 de març, 1 d'abril, 1 de juliol, 25 de noviembre i 2, 8, 16, 23 i 30 de desembre.

Es tracta d'un pacte històric que ha tingut el consens dels agents membres de l'observatori, be pel posicionament favorable, be per la no oposició al pacte.

La proposta l'haurà d'aprovar-la el Consell, en primer lloc i, posteriorment, les Corts Valencianes.

A més, els ajuntaments de les ciutats de València i Alacant podrán -sense cap vot en contra- decidir reduir si consideren oportú el nombre de dies festius aperturables.

Se citaran, pròximament, als agents de l'Observatori per materialitzar i plasmar per escrit el pacte.

Arxius relacionats