Nota de premsa

Climent: 'Els polígons de l'Alcalaten, l'Al Millars, l'Alt Palància i els Serrans tindran fibra óptica, carril bici o serveis contraincendis'

13/02/2018

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que els polígons industrials de L'Alcalatén, l'Alt Millars, l'Alt Palància i els Serrans tindran fibra òptica, carril bici, passarel·les de vianants, zones verdes o serveis contra incendis, gràcies a l'Ivace.


Climent ha animat els ajuntaments dels municipis d'aquestes comarques a que presenten projectes d'inversió per millorar i modernitzar les seues àrees industrials i així acollir-se a l'ordre d'ajudes per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis als polígons.

El conseller ha afirmat que, en molts d'ells, es fan necessàries una sèrie d'actuacions per a fer-los més accessibles i atractius per a les empreses i els treballadors.

"Des de la Conselleria d'Economia Sostenible i des de l'Ivace estem fent un esforç perquè la reindustrialització arribe a tots els territoris i amb aquestes ajudes, que són continuació de les publicades el 2017, volem arribar a tots i cadascú dels nostres municipis", ha subratllat.

Climent s'ha manifestat així a Sogorb en una jornada informativa en la qual el conseller i tècnics de l'Ivace han explicat als alcaldes dels municipis de L'Alcalatén, l'Alt Millars, l'Alt Palància i Els Serrans els detalls i principals línies d'actuació de la convocatòria d'ajudes destinada a la millora, modernització i dotació de serveis i infraestructures als polígons industrials de la Comunitat. A l'encontre ha participat l'alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena.

Principals actuacions

En aquesta jornada s'han detallat les principals actuacions que subvencionarà l'Ivace als polígons industrials dels municipis que són entre altres l'obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, millora de l'enllumenat públic, generació d'energia renovable o instal·lació de serveis contra incendis.

També es contempla la millora de la senyalització i de la identificació dels carrers dels polígons, la dotació de nous vials i nous accessos, subministre de gas i la implantació d'ecoparc.

En la jornada s'ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d'ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s'efectue en 2018.

El termini per a presentar les sol·licituds d'ajuda és des del 5 de març fins al 6 d'abril de 2018.

En l'encontre també s'ha informat als alcaldes que els municipis de L'Alcalatén, l'Alt Millars, l'Alt Palància i Els Serrans disposaran, junt amb al Racó d'Ademús, La Costera, La Foia de Bunyol, Utiel-Requena, La Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents- Aiora d'un pressupost inicial de 2,284 milions d'euros per a l'exercici 2018 i una previsió de 2,5 milions d'euros per a 2019.

Arxius relacionats