Nota de premsa

Els ajuntaments de la Comunitat podran incorporar prop de 3.000 joves gràcies al programa Avalem Joves Plus

09/03/2018

Ajuntaments, diputacions i mancomunitats de la Comunitat Valenciana podran contractar al voltant de 3.000 treballadors joves, d'entre 16 i 30 anys, mitjançant el programa Avalem Joves Plus de la Conselleria d'Economia. Aquest pla del Servei Valencià d'Ocupació disposarà d'un import de 50 milions d'euros, cofinançat per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil a través del Programa operatiu d'ocupació juvenil i el Fons Social Europeu.

Avalem Joves Plus va ser dissenyat el passat any per la Generalitat per a afavorir la inserció laboral de les persones joves aturades a través de les ajudes a la contractació de les entitats locals.

Igual que en l'edició anterior, totes les entitats locals que sol·liciten l'ajuda, l'obtindran. El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que el programa "va ser un autèntic èxit de convocatòria", ja que l'any passat van resultar beneficiàries 520 entitats públiques. Aquests bons resultats són els que han portat a la renovació d'un pla que "permetrà seguir modernitzant i millorant l'Administració amb el talent jove", ha ressaltat Nomdedéu.

Les ajudes tenen com a objectiu la contractació de dos grups de joves: qualificats i sense formació, cada un amb una dotació de 25 milions d'euros. Per a poder ser-ne beneficiaris, els joves han d'estar inscrits com a aturats en el Servef. Les entitats locals s'han de comprometre a mantindre aquests joves contractats durant 12 mesos.

Objectius d'Avalem Joves Plus

Amb aquesta oportunitat laboral, els joves "aconseguiran adquirir experiència, millorar el seu currículum i incrementar les seues competències professionals", ha assenyalant el secretari autonòmic d'Ocupació. Per la seua banda, els ajuntaments, les mancomunitats i diputacions "podran disposar de més personal per a agilitzar el treball, reforçar l'atenció al públic i renovar l'Administració".

El pla de xoc del Servef contra la desocupació juvenil, Avalem Joves, va tindre en la seua interior edició uns resultats tan positius que va rebre el reconeixement de la Unió Europa. La Comunitat Valenciana va ser l'única autonomia espanyola seleccionada per Brussel·les per a exposar els assoliments per a la integració social dels joves. "Enguany esperem igualar els èxits de l'any passat", ha conclòs Nomdedéu.

Les subvencions es poden sol·licitar en aquest enllaç de la pàgina web del Servef. página web del Servef.

Arxius relacionats