Nota de premsa

Climent: 'Les prioritats industrials marcades pels sectors al Pla estratègic de la indústria es contemplaran als Pressupostos de 2019'

09/03/2018
Climent: "Les prioritats industrials marcades pels sectors al Pla estratègic de la indústria es contemplaran als Pressupostos de 2019"

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat l'implantació del Pla estratègic de la Indústria valenciana (PEIV) als membres de l'observatori de la Indústria i els representants dels sectors i ha indicat que el full de ruta culminarà amb la plasmació de les necessitats i prioritats dels sectors en els Pressupostos de 2019.

Climent, acompanyat per la secretaria autonòmica d'Economia, Blanca Marín, i la directora general, Maria Dolores Parra, s'ha reunit amb representants dels sectors productius i els agents socials de tota la Comunitat per explicar el funcionament d'aquest procés participatiu que finalitzarà a mitjans del pròxim mes de maig.

En primer lloc, l'empresariat rebrà la documentació de l'estudi sectorial previ elaborat des de la Direcció General d'Indústria. Fins al 4 d'abril, els sectors productius podran fer les seues aportacions i suggeriments, mentre que entre el 7 i el 18 de maig, se celebraran taules sectorials i territorials on s'analitzaran de manera conjunta totes les aportacions.

Amb l'observatori de la Indústria i una comissió interdepartamental (amb direccions generals implicades de totes les conselleries de la Generalitat) com a participants adicionals, s'estarà en disposició de plantejar en l'elaboració dels pressupostos de la GVA de 2019, la inclusió d'aquelles prioritats a les quals s'arribe en aquest procés, qualificat pel conseller Climent, "com una experiència participativa, territorialitzada i pactada des de la base i amb la ferma intenció d'impulsar la Indústria de la Comunitat Valenciana".

El conseller Rafa Climent, ha destacat el fet que aquest pla és una bona ferramenta de treball i sobretot de planificació, el que no vol dir que en aquests tres anys de legislatura no s'haja avançat en aquest terreny.

Segons Climent, "des del minut zero hem apostat per la reindustrialització, de tal manera que estem a punt d'aconseguir un repte de legislatura: que el PIB de la Indústria arribe al 20% del total. Només en 2018 invertirem 85 milions en Innovació per a les empreses. També han estat priorittàries la internacionalització i la transformació energètica. Quan acabe la lesgislatura, els polígons de tota la Comunitat estaran renovats amb més de 70 milions invertits".

Rafa Climent ha ressaltat que el PEIV aconseguirà aportar estabilitat a la Indústria, el vertader motor de l'Economia, "responsable de la creació d'ocupació estable i de qualitat". Per últim, valora molt positivament que el full de ruta a seguir al voltant del PEIV "és operatiu, avaluable i assentat en la realitat, una realitat que es basa en el territori i els clústers empresarials. repartits per tota la Comunitat".

Arxius relacionats