Nota de premsa

Ivace obrirà una segona antena per a afavorir les exportacions valencianes a la Xina

18/04/2018

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, han mantingut a Pequin una "interessant i fructífera" sessió de treball amb els responsables de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a la capital xinesa, amb la intenció d'obrir nous mercats als productes de la Comunitat Valenciana en aquest país.

La reunió s'emmarca en la missió institucional i comercial a la Xina i el Japó organitzada per la Generalitat, encapçalada pel president Ximo Puig, en què també participen el conseller d'Economia i representants de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i de les cambres de comerç de la Comunitat.

Una de les primeres gestions negociades per Climent ha sigut la participació de firmes valencianes en la macrofira multisectorial de la importació que s'organitza el mes de novembre a Xangai.

Segons Climent, "la balança comercial de la Comunitat Valenciana és excel·lent i les exportacions de productes han salvat el nostre territori, junt amb el Turisme, en la recent crisi econòmica. Ara hem d'intentar fer créixer encara més aquest saldo exportador, i la fira d'importacions de Xangai és un escenari ideal per a promocionar la impressionant gamma de productes que es fabriquen al nostre territori".

E-commerce

En la mateixa línia, i fruit de la reunió mantinguda amb l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a la Xina, amb el seu responsable, Sergio Pérez, al front, també s'ha insistit en la importància que té, en els temps actuals, l'e-commerce, i molt més al continent asiàtic.

Per això, la Conselleria d'Economia Sostenible, junt amb l'ICEX, formaran l'empresariat valencià perquè puga accedir a la plataforma en línia més important que hi ha ara a la Xina, que és Wechat.

Per al conseller, "és un mercat complicat i en temes de venda en línia ens queda molt a fer. De fet, des de la Conselleria hem posat en marxa un pla concret per a treballar l'e-commerce, però cal donar-se pressa per a no quedar-se arrere, i amb ICEX treballarem amb l'empresariat perquè a la Xina es puguen vendre els nostres productes".

Missions comercials inverses

Altres accions que es posaran en marxa de manera immediata són les missions comercials inverses. Des de la Direcció General d'Internacionalització ja s'ha datat per a juny una missió perquè els importadors xinesos coneguen els vins que es produeixen a la Comunitat Valenciana.

A més, fruit dels contactes amb l'Oficina Espanyola a la Xina, s'organitzaran missions d'aquest tipus per als sectors tecnològic, cosmètic, mèdic o agroalimentari.

Nova antena a la Xina

"Ivace Internacional ha constituït més de 30 antenes repartides pel món des que el Govern del Botànic va accedir a la Generalitat", segons Climent, una a Pequin. Ivace posarà en marxa una nova, en aquest cas a Chengdu.

La de Pequin comprén el sud-est del país, i la zona centre i sud-oest quedaven descobertes. Amb la nova antena a Chengdu, oficina sobre la qual es treballa des de fa mesos, s'arribarà a la meitat de la Xina i les empreses de la Comunitat tindran una nova finestra d'entrada dels seus productes a Àsia. Només Chengdu té 15 milions d'habitants.

Climent ha conclòs dient que "sabem de les dificultats que té la Xina i el seu mercat, però no cal parar, sobretot perquè la nostra Comunitat és un territori multisectorial preparat per a produir i vendre en tot el món".

Aquestes declaracions les ha fet el conseller en l'última jornada de viatge institucional a la Xina, que continua des d'aquest dimecres al Japó.

Arxius relacionats