Nota de premsa

Soler i Climent traslladen el suport del Consell al tèxtil i destaquen 'que ha sabut sortejar una etapa molt difícil per a les empreses i el teixit associatiu'

09/05/2018
Soler i Climent traslladen el suport del Consell al  tèxtil i destaquen "que ha sabut sortejar una etapa molt difícil per a les empreses i el teix...

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, han assistit a la presa de possessió de Cándido Penalba com a nou president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), acte en què els dos consellers han certificat "el suport de tot el Consell a la patronal tèxtil i al seu nou president".

Al mateix temps, han agraït la tasca duta a terme pel president ixent, León Grau, "que ha sabut dirigir l'associació en una etapa molt difícil per a les empreses i també per al teixit associatiu".

Com ha destacat Vicent Soler durant la seua intervenció, "ara estem entrant en una etapa més positiva per a l'economia i és necessari que les institucions públiques ens impliquem per a emprendre iniciatives que reforcen i donen suport a les empreses a l'hora d'innovar perquè aquestes puguen competir amb èxit en una economia global".

"En un context d'empreses de reduïda grandària ?ha explicat Soler? és important disposar d'un teixit associatiu potent, com representa Ateval per al sector tèxtil valencià, però a més amb unes institucions públiques pròximes i amb voluntat d'implicar-se en la modernització de les empreses".

El conseller d'Hisenda ha incidit en la importància de la col·laboració publicoprivada, perquè "si som capaços de posar en comú la voluntat d'esforç i les capacitats tècniques i organitzatives que tenim, aconseguirem consolidar un model econòmic de progrés que puga sostindre el benestar en condicions d'igualtat per a tots els valencians". "Un model en què les comarques centrals i el seu sector tèxtil té, sense cap dubte, un paper molt destacat", ha conclòs Soler.


El conseller d'Economia Sostenible ha assenyalat que el tèxtil és un sector que "està fent les coses molt bé, que ha fet una gran aposta per les exportacions i per la innovació, i en concret Ateval, ha participat en multitud de projectes europeus i internacionals d'innovació i cooperació".

En aquest sentit, Climent ha ressaltat "la important tasca de promoció comercial i internacionalització que du a terme Ateval a través d'activitats en l'exterior, missions comercials o certàmens, entre ells, la fira Home Textiles Premium, organitzada amb Fira València a Madrid, que ja s'ha consolidat com el gran certamen professional de tèxtils per a la llar, la tapisseria i la decoració, o la presència valenciana en la fira de Frankfurt".

"I en l'àmbit de la innovació els resultats també són visibles. Ho veiem en la moda, en els nous productes, en les empreses que visitem i en les fires en què participa el sector", ha explicat el conseller.

Arxius relacionats