Nota de premsa

Una delegació de la regió italiana Emilia Romagna visita València en el marc del programa Compete In

10/05/2018
Una delegació de la regió italiana Emilia Romagna visita València en el marc del programa Compete In

Una delegació de la regió italiana Emilia Romagna (Bolonya) s'ha desplaçat a la Comunitat Valenciana per a explicar el Pla d'Internacionalització de la regió en el marc del programa europeu Compete In.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta visita és continuació de la celebrada per una delegació de la Comunitat Valenciana a Itàlia en el mes de març per a explicar les dues pràctiques seleccionades per l'organisme italià de promoció exterior.

"Aquestes reunions s'emmarquen en el desenvolupament del programa europeu Compete In que persegueix millorar, a través de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, l'eficàcia de les polítiques de desenvolupament regional", ha explicat.

Per part d'Itàlia s'han desplaçat representants del Govern regional i de l'Agència de Promoció Exterior per a explicar el Pla d'Internacionalització d'Emilia Romagna 2016-2020, "una pràctica seleccionada pel seu interès per la Comunitat Valenciana".

Compete In

En el programa Compete In participen entitats de promoció de les regions de Suècia, Polònia, Itàlia, Regne Unit i Espanya. En el cas d'Espanya ha sigut la Comunitat Valenciana la seleccionada a través de l'Ivace.

Tots els participants han fet una selecció de bones pràctiques i s'han seleccionat de les més interessants per a ser portades a la pràctica.

De la selecció inicial realitzada per l'Ivace han sigut dos programes -Expande i Sicomex- els seleccionats finalment pel gran interès despertat. Aquests programes van ser explicats en la reunió celebrada en el mes de març en Emilia Romagna (Bolonya), en la qual es va donar cita tot l'entramat d'entitats de suport a la xicoteta empresa italiana.