Logo Generalitat


Onze empreses valencianes aborden els mercats d'Azerbaidjan i Geòrgia a través d'una missió comercial d'Ivace Internacional

  • La missió ha sigut organitzada per la delegació de l'IVACE a Moscou
  • Els sectors participants són moble, tèxtil, principalment, a més d'immobiliari, vins, marbre i components automoció

(11/07/2018) Onze empreses valencianes desenvolupen una agenda de contactes comercials en Azerbaidjan i Geòrgia aquesta setmana en el marc d'una missió multisectorial organitzada per Ivace Internacional.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta missió comercial forma part de les accions plantejades per l'Ivace per a facilitar la introducció de les empreses en nous mercats. "Aquestes accions són possibles gràcies a la nostra Xarxa de suport en l'Exterior composta ja per 26 punts des dels quals donem suport a les empreses en 37 mercats".

En aquesta ocasió, les agendes de la missió comercial han sigut confeccionades pel personal d'IVACE Internacional a Moscou "L'objectiu és realitzar una prospecció dels mercats, identificar possibles distribuïdors o importadors a través d'agendes personalitzades d'acord amb els diferents perfils", ha explicat María Dolores Parra.

"La majoria de les empreses que participen en aquesta missió desenvolupen la seua activitat en els sectors del moble i el sector tèxtil, amb un total de 6 empreses. A elles se sumen empreses del sector immobiliari, vins, marbre i components d'automoció", ha assenyalat.

De les 11 empreses que integren la missió, la totalitat desenvoluparà una agenda de treball a Azerbaidjan -on estaran del 9 a l'11 de juliol- i 9 d'elles tindran també agenda a Geòrgia el dia 12 de juliol.

Entre els contactes realitzats a Bakú destaca l'exclusiu supermercat Port Bakú Bazar que es dirigeix a un públic d'alt poder adquisitiu, l'estudi de disseny i projectes ADDA, així com l'empresa Daylight.

"Facilitem nous contactes comercials a les nostres empreses, que els permeten introduir els seus productes en mercats en els quals encara no tenim una presència majoritària però representen interessants oportunitats de negoci", ha explicat.

Tercera i setena destinació d'exportacions valencianes

Geòrgia i Azerbaidjan destaquen com el tercer i séptim destinació més important per als productes de la Comunitat Valenciana entre els països que componen la CEI (Comunitat d'Estats Independents), principalment ex repúbliques soviètiques.

La Comunitat va exportar productes als CEI per valor de 462,39 milions d'euros en 2017, un 15,6% més que l'any anterior. Geòrgia i Azerbaidjan concentren el 4,4% del valor exportat a aqueixos països.

Els productes més exportats a aquests dos països són els productes ceràmics, amb un 61% de les exportacions. Li segueixen el calçat i components, els pigments, les plantes vives i floricultura, la maquinària mecànica i el sector d'automoció. Aquests sectors concentren el 85% de les exportacions de la Comunitat Valenciana a Geòrgia i Azerbaidjan.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat