Logo Generalitat


La Comunitat Valenciana rebrà 31,19 milions d'euros per a ajudes a l'eficiència energètica en el sector industrial

  • Es dinarà suport a les actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials que permeten reduir els consums d'energia
  • L'Ivace serà l'encarregat de gestionar aquestes ajudes, els fons de les quals procedeixen del Ministeri de Transició Ecològica

(15/04/2019) La Comunitat Valenciana rebrà un total de 31,19 milions d'euros per a la concessió d'ajudes a les indústries que duguen a terme mesures d'eficiència energètica en els seus processos productius, tal com s'ha publicat en el Boletín Oficial del Estado ( BOE).

Segons ha explicat el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, aquestes ajudes, que seran gestionades per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), "vénen a reforçar significativament les que l'Ivace ja ve desenvolupant en aquest mateix àmbits".

Podran accedir a aquestes ajudes grans, xicotetes i mitjanes empreses i les subvencions, en funció de la grandària de l'empresa, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes.

L'Ivace ja compta amb línies de suport facilitar la introducció de mesures d'eficiència energètica en les empreses. A aquestes ajudes, ha subratllat el conseller, "s'afegirà ara aquesta nova, dotada amb els recursos econòmics del Ministeri".

Així, es donaran suport a aquelles actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials amb l'objectiu de reduir el consum d'energia final.

Amb aquesta actuació es pretenen promoure inversions en substitució d'equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d'energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d'alta eficiència energètica o la millor tecnologia disponible a fi de disminuir el consum energètic i les emissions de CO2 de les instal·lacions industrials.

D'altra banda, també es recolzarà la implantació de sistemes de gestió energètica que permeten racionalitzar i optimitzar el consum energètic.

Cal destacar que el sector industrial representa entorn del 32% del consum total d'energia que es produeix en la Comunitat Valenciana. Així mateix, la factura energètica de les empreses, tal com ha explicat el conseller, "representa un de les principals despeses dins de l'estructura de costos i repercuteix directament en la seua competitivitat".

Aquestes ajudes seran cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) dins del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat