Nota de premsa

Constituïda la comissió de treball que negociarà els horaris comercials

28/11/2016
Constituïda la comissió de treball que negociarà els horaris comercials

L'observatori de Comerç de la Comunitat Valenciana ha acordat establir una comissió de treball que s'encarregarà de debatre i arribar a acords de consens pel que fa als horaris comercials.

En concret, la comissió tindrà 15 membres repartits entre les següents institucions i entitats: ANGED, ASUCOVA, COVACO, UNIÓ GREMIAL, CECOVAL, ASSOCIACIÓ DE CENTRES COMERCIALS, SINDICATS (3 membres), AJUNTAMENT DE VALÈNCIA, AJUNTAMENT D'ALACANT, CONSUMIDORS, CAMBRES DE COMERÇ, FEDERACIÓ DE MUNICIPIS I LA GENERALITAT.

Al llarg d'aquesta setmana, cada entitat haurà de comunicar la Direcció General de Comerç els noms dels seus representants per, tal com ha indicat el conseller d'Economia, Rafa Climent, "començar a treballar el més prompte possible". Tots els membres de l'Observatori han manifestat la seua intenció d'arribar a un consens global i indefinit. De la mateixa manera, han insistit en la necessitat de tractar d'evitar la judicialització del procés, qüestió que es podria complir si s'arriba a un acord total.

En aquest sentit, el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha manifestat la seua satisfacció per la celeritat amb què s'ha produït l'acord per constituir la comissió. Segons Climent, "intentarem evitar els jutjats, cosa que s'aconseguiria amb un acord total. En breu començarem a treballar. Per això demane a totes les parts que es mostren pro actius, que aporten solucions. Tots hauran de cedir una mica, però pensem que consumidors, treballadors/ores, xicotets, grans comerciants, etc., mereixen aquest acord".

Dies festius d'obertura

D'altra banda, l'observatori ha acordat que els festius de 2017 que els comerços podran obrir al públic, sempre atenent als criteris que marca la llei del Comerç (coincidència de dos festius junts; primer diumenge de rebaixes, afluència turística i temporada nadalenca).

Aquests seran:

8 de gener
13 abril
30 abril
2 juliol
8 octubre
3 desembre
8 desembre
17 desembre
24 desembre
31 desembre

Arxius relacionats