Nota de premsa

L'Ivace rep un 30% més de sol·licituds d'empreses a les seues convocatòries d'innovació

16/04/2018

Les convocatòries d'innovació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) han rebut un 30 % més de sol·licituds respecte a les registrades en l'exercici anterior.

En total, les empreses han presentat 248 projectes amb un predomini de les iniciatives dirigides a la innovació de producte (un 40 % més que en 2017) i al desenvolupament de solucions innovadores en els àmbits de l'electrònica o les tecnologies de la informació i la comunicació, un 34 % més.

Destaca també l'augment de sol·licituds per a impulsar la transformació digital a les empreses i les de millora o canvi dels processos de producció a través de la incorporació de mesures d'ecoeficiència.

Per a la directora general de l'Ivace, Júlia Company, aquestes dades demostren "la reactivació de la indústria de la Comunitat alhora que continuen evidenciant el caràcter innovador dels empresaris i la seua aposta per la diferenciació".

Júlia Company també ha destacat que "les novetats incorporades per l'Ivace en les convocatòries de 2018 han ajudat les empreses a presentar projectes nous que en aquests moments estan avaluant els tècnics de l'Institut".

Els programes d'innovació de l'Ivace, dotats amb un pressupost global de 6 milions d'euros, s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i empresarial a través del qual l'Institut potencia la col·laboració de les pimes i empreses amb els organismes d'investigació, així com la incorporació de nou personal altament qualificat.

Aquest pla té un pressupost de prop de 21 milions d'euros i està compost per 10 programes d'ajudes per a impulsar la innovació, la I+D, la digitalització, la creació d'empreses de base tecnològica, la certificació de projectes d'I+D+i, així com la preparació de proposta a les convocatòries H2020.

Ivace Innovació ja ha convocat el 80 % d'aquests programes i es preveu que es concedisquen per a després d'estiu.