Nota de premsa

Climent insta a consolidar una cultura preventiva en el treball mitjançant la conscienciació a nivell educatiu i empresarial

12/06/2018
Climent insta a consolidar una cultura preventiva en el treball mitjançant la conscienciació a nivell educatiu i empresarial

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha instat a "seguir treballant en la conscienciació sobre la importància de la prevenció de riscos laborals, per tal de consolidar una autèntica cultura preventiva en el treball".

Rafa Climent ha inaugurat el 5è Congrés de Prevenció de Riscos Laborals, organitzat per l'Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC).

El conseller ha explicat que la cultura preventiva no sorgeix de manera espontània sinó que és el resultat a mig i llarg termini d'un treball de conscienciació i valoració tant a nivell educatiu com a nivell empresarial.

Segons Climent, "a nivell educatiu hem d'aconseguir persones treballadores, tècniques, directives d'empresa i empresàries i empresaris implicats en la seguretat, salut i benestar laboral, per convenciment intern, creat al llarg de tota la seua etapa d'aprenentatge i des de la infància" .

"A nivell empresarial, hem de seguir avançant en un canvi de mentalitat, perquè no serveix de res implantar mesures si no existeix el compromís real de dur-les a terme", ha explicat el conseller, que també ha recordat que "la Llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals, estableix en el seu articulat que la prevenció de riscos laborals s'ha d'integrar en el sistema general de gestió de l'empresa".

Rafa Climent ha destacat que la prevenció de riscos laborals és un dels temes prioritaris en el diàleg i la concertació social que el Consell manté amb els agents econòmics i socials de la Comunitat Valenciana.

"La seua manifestació més evident és l'aprovació de la vigent Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral 2017-2020, que naix del consens i compromís del Govern Valencià amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, i constitueix un dels punts més rellevants del diàleg social", ha afirmat.

Arxius relacionats