Nota de premsa

IVACE Internacional manté la seua aposta per ampliar la seua presència en nous mercats

13/06/2018

La directora general d'internacionalització, María Dolores Parra, ha presidit aquest matí la reunió de la Comissió de Mercats, integrada per les Associacions dels sectors exportadors amb més pes en el comerç exterior de la Comunitat Valenciana i els organismes amb competències en internacionalització.

"La nostra aposta segueix sent estar present en nous mercats a través d'IvaceInternacional i per a la seua selecció convoquem als sectors més exportadors i a les entitats amb competències en internacionalització", ha explicat.

"Després de l'última reunió hi havia tres mercats que van despertar interès que no havien pogut ser coberts. Concretament, Sud-àfrica, Vietnam i Malàisia. Donada la canviant conjuntura econòmica volíem contrastar amb els diferents sectors la idoneïtat de tenir presència en aquests mercats o seleccionar uns altres", ha explicat.

"Després d'estudiar les diferents variables i l'interès dels sectors -ha continuat - hi ha tres mercats que són prioritaris per als sectors exportadors: Vietnam, Costa Oest d'Estats Units i Filipines. A més altres dos mercats - Israel o Irlanda - seran tinguts en compte en el disseny d'actuacions".

En la Comissió de Mercats han participat la Asociación Nacional de Exportadores del Mueble de España (Anieme), la Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (ASCER), la Asociación de Empresarios Textiles de la Comunidad Valenciana (Ateval), la Federación Empresarial de Agroalimentación de la Comunidad Valenciana (Fedacova), la Asociación Valenciana de Empresarios del Calzado (Avecal), la Agrupación de Exportadores de Transformados (ARVET), la Federación Española de Fabricantes y Exportadores de Aparatos de Iluminación (FEDAI).

Quant a entitats també han integrat la Comissió representants d'ICEX España Exportación e Inversiones i del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, a més del propi Ivace.

María Dolores Parra ha destacat "la voluntat de l'Ivace de comptar amb una estructura àgil que ens permeta estar allí on hi haja oportunitats per a les nostres empreses. En aquests moments ja estem donant servei en 37 mercats a través de 26 antenes. El nostre objectiu és seguir ampliant aquest suport amb el consens dels sectors més exportadors de la Comunitat".

En la selecció de mercats en els quals Ivace Internacional ha de centrar la seua atenció en els pròxims dos anys s'han tingut en compte aspectes com el PIB, renda, població, importància en el comerç exterior de la CV, dinamisme per als productes de la Comunitat, creixement econòmic l'any 2017, perspectives en 2018-2019 i oportunitats per als diferents sectors.