Nota de premsa

L'IVACE recolza el posicionament internacional de la marca Tiles of Spain amb una acció a París

21/06/2018
L"IVACE recolza el posicionament internacional de la marca Tiles of Spain amb una acció a París

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, a través d'IVACE Internacional, recolza la celebració d'un seminari per a prescriptors del sector del taulell a París organitzat per l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics ASCER i l'Oficina Comercial d'Espanya en la capital francesa.

Així ho ha comunicat el conseller Rafa Climent durant la visita a dues empreses ceràmiques de l'Alcora, Vives i Il·lustre Ceràmica. Durant la visita, Rafa Climent s'ha reunit amb l'equip directiu de les empreses i ha destacat el suport de la conselleria a l'expansió internacional d'aquest sector estratègic de l'economia castellonenca i de la Comunitat Valenciana.

"Recolzem la celebració d'un seminari que se celebrarà dimarts que ve, 26 de juny, en l'espai Interface - situat en els Campos Elíseos - en col·laboració amb la revista francesa d'arquitectura Avivre. Té caràcter professional i està prevista l'assistència d'arquitectes, distribuïdors i premsa especialitzada del país", ha explicat.

"Amb el suport a aquest seminari, volem incidir en el posicionament internacional de la marca Tiles of Spain, una de les reivindicacions que ens ha traslladat el sector en nombroses ocasions i a la qual donem resposta amb aquesta actuació", ha indicat Climent.

La jornada de treball s'estructurarà en una sèrie de ponències, debat, exposició de producte i networking. La ponència principal serà a càrrec de l'estudi d'arquitectura Garcés-del Bolet-Bonet Arquitectes creadors, entre altres obres, del Premi en interiorisme ASCER, 'tres estacions de metro a Barcelona'. La ponent serà la component de l'estudi Daria del Bolet.

Per part de la Comunitat Valenciana participen 8 empreses del taulell -precisament Vives és una d'elles - que comptaran amb una taula d'exposició per a poder mostrar la seua oferta de producte als professionals que assistisquen al seminari.

Després de la conferència hi haurà un debat i taula redona moderat per la directora de la revista Avivre. També es disposarà d'un còctel mentre el públic visita les diferents empreses, observa el producte i es reuneix amb els comercials de cada empresa.

Quant a la selecció del mercat francés per al desenvolupament d'aquesta acció, França és la primera destinació de les exportacions de taulells i paviments ceràmics espanyols. En 2017 es van registrar unes vendes totals de 277,9 milions d'euros i en els tres primers mesos de 2018, les vendes han aconseguit els 78,1 milions d'Euros, un 6,2% més que en el mateix període de 2017.

Durant la visita a Il·lustre Ceràmica, l'equip directiu ha informat al conseller de la seua línia de treball basada en la recuperació del vessant creatiu, artística i artesanal de la ceràmica a través de la contractació de persones amb major experiència que puguen ensenyar a les persones més joves.

Suport al sector

Des de l'IVACE es recolza al sector ceràmic a través de diferents ordres d'ajuda que impulsen l'eficiència energètica, la innovació i la internacionalització del sector.
Durant els dos últims anys l'IVACE ha recolzat 149 iniciatives del sector tauleller, amb un import concedit de 5,8 milions d'euros.

A aquest import se sumen les ajudes de la Direcció General d'Internacionalització per a la participació en fires internacionals celebrades en territori nacional amb unes ajudes concedides en 2017 per valor d'una mica més de mig milió d'euros.

Arxius relacionats