Nota de premsa

L'Ivace dona suport a prop de 4.000 projectes d'innovació, energia, internacionalització i sòl industrial d'empreses, entitats i ciutadania

08/07/2018

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) va protegir el passat exercici, amb 72 milions d'euros, un total de 3.956 projectes desenvolupats per empreses, entitats i ciutadania en matèria d'innovació, internacionalització, energia i sòl industrial.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va oferir aquestes dades durant l'últim Consell de Direcció de l'Ivace, del qual formen part alts càrrecs de la Generalitat i representants del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat, de la Confederació Empresarial de València, de la Cambra de Comerç d'Alacant i de Caixa Ontinyent.

En aquest sentit, el conseller Climent ha destacat que "l'Ivace és una peça clau i fonamental per a aconseguir el nou model productiu que necessita aquesta Comunitat i que té en la sostenibilitat ambiental, econòmica i social els seus principals eixos vertebradors".

Per la seua banda, la directora general, Júlia Company, ha destacat "l'esforç i el treball de tot el personal de l'institut, la qual cosa ha permés dur endavant accions destacades com el Pla d'energia sostenible (PESCV2020), el Pla del vehicle elèctric, el Pla Agenda indústria 4.0 (únic a escala nacional), la promoció d'un marc de col·laboració estable amb els centres tecnològics de la Comunitat, l'ampliació i reforç de la Xarxa Exterior i el Mapa de Sòl Industrial".


Impuls innovador i projecció europea

En 2017 Ivace Innovació ha protegit amb 40 milions d'euros més d'un miler de projectes d'empreses, instituts tecnològics i emprenedors amb especial atenció a la transformació digital de les empreses.

En paral·lel i per a intensificar aquest suport, l'Ivace ha desenvolupat i posat en marxa, en col·laboració amb els representants del sistema valencià d'innovació públic i privat, el Pla Agenda indústria 4.0, i és la primera comunitat autònoma que té una estratègia d'aquestes característiques.

A més, ha definit un marc estable de col·laboració entre la Generalitat i els instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana a fi de recuperar la seua "funció pública" com a instrument de generació de coneixement, innovació i competitivitat

Un altre dels eixos destacats d'Ivace Innovació és la coordinació de la xarxa europea més important de suport a les pimes (EEN- Seimed), a través de la qual en 2017 més de 2.700 empreses van rebre assistència especialitzada en finançament europeu, cerca de socis internacionals i en el desenvolupament de noves idees innovadores.


Suport a la internacionalització i atracció d'inversió forana

En l'àmbit del suport a la internacionalització, junt amb l'ampliació i reforç de la Xarxa Exterior, Ivace Internacional ha donat suport al desenvolupament de 570 plans d'internacionalització d'empreses valencianes amb un import de 5,1 milions d'euros, als quals se sumen préstecs bonificats per a 13 projectes i 63 xec tutories per al desenvolupament d'un programa d'assessorament estratègic.

Durant 2017, Ivace Internacional ha desenvolupat fins a 34 accions de promoció exterior amb la participació de 620 empreses. En aquest àmbit destaca el desenvolupament de 13 missions inverses de compradors i prescriptors integrades per 118 importadors que han conegut l'oferta de producte de 464 empreses valencianes.

Destaca, així mateix, el desenvolupament de 50 serveis d'assessorament prestats a empreses inversores estrangeres des del Valencian Investment Desk, encarregat de la captació d'inversió estrangera i del suport a la reinversió en la nostra Comunitat.

Aposta per un nou model energètic

En matèria energètica, Ivace Energia va elaborar i va presentar en 2017 el Pla d'energia sostenible 2020, que fixa els objectius a curt termini en energies renovables i eficiència energètica, i constitueix la principal eina per a la reorientació de la política energètica al territori valencià. A més, és la primera comunitat de tota Espanya que disposa d'un pla integral de foment de l'autoconsum, posat en marxa el passat any 2017.

IVACE Energia també va presentar el Pla del vehicle elèctric, l'objectiu principal del qual és impulsar una vertadera xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics i aconseguir que, en 2030, el 25 % dels vehicles de la Comunitat siguen elèctrics. Per a la consecució d'aquests objectius, IVACE Energia va constituir la Mesa de la Mobilitat Elèctrica, amb presència dels principals agents del sector.

Junt amb aquests plans, IVACE Energia va donar suport a un total de 1.787 projectes dins del Pla renove de calderes i finestres, que du a terme amb la finalitat de facilitar la incorporació d'equips d'alta eficiència energètica a les llars de la Comunitat.

Igualment, va desenvolupar altres 7 línies d'ajudes per a afavorir la incorporació de mesures d'estalvi energètic i d'implantació de les energies renovables en tots els sectors de la societat valenciana. En total, 421 projectes protegits en empreses, ajuntaments i entitats, amb un import total de 6,5 milions d'euros. Cal destacar igualment que Ivace Energia va dur a terme el registre de la certificació energètica de 81.429 edificis.

Modernització i millora dels polígons industrials

Pel que fa a Ivace Parcs Empresarials, cal destacar que en 2017 es va dur a terme la primera convocatòria d'ajudes per a la millora i la modernització de polígons industrials, gràcies a la qual es va donar suport a un total de 70 projectes amb 19,58 milions d'euros. Aquestes ajudes del 100 % van beneficiar 52 municipis de 8 comarques de la Comunitat.

Cal destacar, així mateix, la posada en marxa del Mapa de Sòl Industrial, una eina en línia gestionada amb recursos propis de l'Ivace per a localitzar totes les àrees industrials, dirigida a les empreses i inversors. En constant actualització, hui en dia ja ofereix informació detallada de 409 àrees empresarials.