Nota de premsa

L'IVACE posa en marxa el primer laboratori d'idees innovadores per a projectes 4.0 de la Comunitat

12/07/2018

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha constituït i posat en marxa a la Comunitat Valenciana el primer laboratori d'idees innovadores en matèria d'indústria 4.0.

LAB indústria 4.0 sorgeix de la voluntat de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'IVACE d'aconseguir la transformació digital del teixit industrial de la Comunitat, apostant des de l'inici, per la cooperació i la col·laboració de tots els agents implicats en el foment de la innovació.

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, ha presidit la primera reunió de treball de LAB indústria 4.0 en què ha assenyalat que amb aquesta iniciativa "volem aconseguir una societat competent en indústria 4.0, dissenyar un sistema d'innovació impulsor de la indústria 4.0, impulsar una indústria regional excel·lent així com noves oportunitats d'innovació a través de la cooperació tecnològica internacional".

"Per a fer-ho, ha afegit Company, comptem amb la col·laboració estreta i experimentada d'associacions empresarials, universitats, centres tecnològics i sindicats als quals escoltarem, amb els quals generarem propostes i amb els quals prendrem decisions consensuades que ens ajuden a prioritzar i executar les accions previstes en el Pla agenda indústria 4.0 de l'IVACE ".

Entre aquestes accions destaquen, entre altres, el disseny d'una plataforma web regional indústria 4.0 que contribuirà a difondre les accions més destacades que els agents del sistema valencià d'innovació estan desenvolupant en matèria indústria 4.0 o les principals novetats a escala nacional o europea en la matèria.

Altra d'aquestes accions és l'elaboració d'un catàleg de capacitats 4.0 d'universitats i centres tecnològics que es posarà al servei d'empreses i societat en general.

Objectius del LAB i4.0

LAB indústria 4.0 naix amb diferents objectius. Busca propiciar processos col·laboratius innovadors en els sistemes de disseny, producció, organització, logístics i de distribució en la indústria de la Comunitat tant a escala local com internacional.

A més, pretén impulsar la incorporació de processos i materials més eficients, sostenibles i competitius. Promoure el desenvolupament de nous negocis amb la incorporació de les TEIC, desenvolupar béns d'equip intel·ligents així com productes de consum personalitzats, entre altres.

Pròxima trobada a l'octubre

El grup de treball LAB indústria 4.0 té previst reunir-se diverses vegades a l'any. La pròxima trobada està datada per al mes d'octubre, en què l'IVACE ha demanat a la resta de membres que a partir dels eixos d'actuació definits en el Pla agenda indústria 4.0 proposen un inventari d'accions, que ja tenen previstes i en marxa, que ajude a definir reptes a futur que es puguen desenvolupar en el LAB.

El LAB indústria 4.0 s'emmarca dins de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), la secretaria de la qual és exercida per l'IVACE.