Nota de premsa

L'Ivace constitueix una xarxa multinivell d'agents de suport a empreses i emprenedors per a acostar els seus serveis i ajudes a tot el territori

19/07/2018
L"Ivace constitueix una xarxa multinivell d"agents de suport a empreses i emprenedors per a acostar els seus serveis i ajudes a tot el territori

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l'Ivace, Júlia Company, junt al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedeu, han presentat en Sant Pola la Xarxa Territorial d'Agents de Proximitat, "a través de la qual volem apropar l'oferta d'instrument i serveis promoguts directament per l'Ivace o canalitzats a través d'ell a empreses, emprenedors i ciutadania", ha assenyalat Climent.

"Apostem -ha afegit- per l'equilibri territorial, per l'articulació d'un sistema de serveis eficient, recolzant-nos en tot moment, en els agents científics, tecnològics, empresarials i territorials que són clau per al desenvolupament d'un territori competitiu, intel·ligent i integrador".

Per a la directora general, Julia Company, "aquesta xarxa es molt important per a les xicotetes empreses ja que no disposen de departaments especialitzats en innovació i creem que aquesta xarxa d'assessorament els servirà per poder demanar ajudes. A més, aquesta xarxa tindrà un coneixement molt proper del teixit productiu de les empreses del territori i servirà de connexió entre l'Ivace i les mateixes empreses"

Red multinivell

La Xarxa Territorial d'Agents de proximitat de l'Ivace serà multinivell i en una primera fase es va a nodrir i les xarxes que ja operen a la Comunitat de suport a empreses, emprenedors i entitats.

És el cas de la xarxa d'Agències d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), la Xarxa de Centres Tecnològics de la Comunitat Valenciana i la Xarxa de Centres Europeus d'Empreses Innovadores (CEEIs).

La participació d´AEDL, fruit de la col·laboració entre el Servef i la Federació de Personal Tècnic en Gestió de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana (ADLYPSE), és necessària per la seua proximitat i contacte amb empreses i emprenedors .

Els centres tecnològics complementa la funció de les AEDL amb un enfocament més tecnològic en ser el primer proveïdor de serveis d´I+D+i empresarial i de difusió de la innovació.

Els Centres Europeus d'Empreses Innovadores com a centres de suport a la Conselleria en la coordinació del Mapa de l'Emprenedoria Innovadora canalitzen serveis de valor afegit dirigits a dirigits a donar suport a la creació i consolidació d'empreses innovadores.

Perla seua banda, el secretari autonòmic d´Ocupació ha afegit que "som un govern molt transversal i coordinat i més en aquesta conselleria perquè aquest és un projecte coordinat entre Ivace, conselleria i Servef. Apostem per la territorialitat i un exemple és Avalem Territori i com no aquesta Xarxa que dinamitzarà i potenciarà la cohesió territorial a través dels adls i altres ens".

Pròximes accions

L'objectiu de l'Ivace és que siga una xarxa activa al servei de les empreses de la Comunitat. Des de l'Institut es va a reforçar als agents del primer nivell (Servef i ADLYPSE) per a facilitar i millorar la seua tasca de suport a empreses i emprenedors.

A més, es van a organitzar, en col·laboració amb Servef i ADLYPSE, sessions tècniques on es detallarà el pla de treball així com els materials oferits per l´Ivace als agents d'ocupació i desenvolupament local.

D'altra banda, es posarà en marxa un programa per a facilitar a tots els agents les eines i metodologies específiques amb les quals millorar el seu treball d'assessorament.

Arxius relacionats