Nota de premsa

L'Ivace destinarà prop de 5 milions d'euros per a subvencionar al 100 % la millora i la modernització de 15 polígons del Camp de Túria en 2018 i 2019

08/08/2018

L'Ivace, que depén de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinarà en 2018 i 2019 un total de 4,81 milions d'euros per a subvencionar al 100 % els projectes de millora de 15 polígons industrials de 9 municipis de la comarca del Camp de Túria.

Aquestes subvencions s'emmarquen dins de la convocatòria d'ajudes de l'Ivace per a projectes de millora, de modernització i de dotació d'infraestructures i de serveis en polígons, en àrees industrials i en enclavaments tecnològics amb caràcter plurianual per als exercicis 2018 i 2019.

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat "la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa al Camp de Túria, que ha sigut una de les comarques de la província de València en què se subvencionarà un nombre més gran de projectes".

En concret, rebran ajudes de l'Ivace els polígons Les Eres de Benaguasil, I-3 l'Horta Vella de Bétera, Laboratoris Ràdio i Pla de Rascanya de Llíria, Masía del Conde de Loriguilla, Polígon Industrial de Marines, Els Vents de Náquera, Mas de Tous de la Pobla de Vallbona i Enxilagar del Rullo de Vilamarxant.

Al municipi de Riba-roja de Túria, es beneficiaran de les ajudes de millora i de modernització els polígons Oliveral, Bypass, Entrevies, Sector 12, Bassa, Sector 13, Masia de Sant Antoni, Casanova i Sector 14.

Company ha detallat la importància d'aquestes subvencions per a la comarca del Camp de Túria, ja que "permetran millorar substancialment la qualitat dels polígons industrials i redundaran directament no només en les empreses, sinó també en els treballadors, en les empreses instal·lades i en els municipis beneficiats".

En aquest sentit, ha explicat que per a 2018 l'Ivace destinarà 2,61 milions d'euros per a 9 municipis del Camp de Túria i 2,2 milions d'euros per a 2019 per a subvencionar els projectes al 100 %.

Els municipis que rebran les ajudes són Benaguasil, Bétera, Llíria, Loriguilla, Marines, Náquera, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria i Vilamarxant.

Actuacions subvencionables al Camp de Túria

Entre les actuacions que se subvencionaran als polígons del Camp de Túria, destaquen la implantació de vigilància a través de CCTV connectada a la Policia Local, de serveis contra incendis, de carril bici i de passarel·les de vianants. També destaquen la millora de la imatge del polígon, de l'enllumenat públic, de les zones verdes i del subministrament d'aigua.

També se subvencionarà la implantació d'un ecoparc, la creació d'eines web amb informació del polígon industrial accessible a l'Ivace, la millora viària, la millora de la senyalització o identificació de carrers i la millora de la senyalització horitzontal i vertical de trànsit.