Nota de premsa

El Consell dona suport a Ford perquè siga clau en el desenvolupament de vehicles elèctrics i millore la sostenibilitat en la fabricació del model Kuga

14/09/2018

El Ple del Consell ha autoritzat hui la signatura de dos convenis entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'empresa Ford Espanya SL per valor de quatre milions d'euros durant l'exercici 2018, que s'emmarquen en l'àmbit de la innovació i el desenvolupament sostenible.

Els convenis permetran donar suport a un projecte perquè la planta d'Almussafes siga un lloc clau en la construcció de vehicles elèctrics a Europa, i també la realització d'inversions sostenibles per a la fabricació del model del vehicle Ford Kuga.

A més, aquest tipus de projectes tenen un impacte positiu important entre les empreses i les PIME valencianes d'automoció proveïdores de Ford, ja que fomenten les innovacions, el capital tecnològic, la millora dels estàndards de qualitat, de la productivitat i de la formació i la qualificació de l'ocupació, ja que es tracta d'activitats d'alt valor afegit.

València, clau en vehicles elèctrics

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball destinarà un milió d'euros per a fer un projecte demostratiu de l'ús de vehicles electrificats de transport de mercaderies i transport de passatgers en entorns de ciutats de diversa índole.
Es tracta d'un projecte de foment de l'ús de solucions de l'àmbit TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) per a dotar un entorn urbà, en aquest cas l'escenari pilot serà l'àrea metropolitana de València.

De manera addicional a aquest projecte, aquest model de vehicle híbrid PHEV serà posteriorment fabricat en sèrie i desplegat per tot Europa, de manera que se seguirà l'objectiu de Ford d'aconseguir un 100 % de vehicles elèctrics en entorns urbans. Així, la planta Ford d'Almussafes serà un lloc clau en el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles, el desenvolupament del qual serà possible gràcies als passos desplegats en aquest projecte.

Es preveu que aquest projecte tinga un efecte tractor sobre altres empreses, PIME valencianes, centres tecnològics i universitats, per la seua implicació potencial en aquest. Així mateix, s'espera que en el marc d'aquest projecte es produïsca un intercanvi i una transferència de coneixements al teixit industrial i productiu valencià que redunde positivament en l'entorn empresarial de la regió.

Inversions sostenibles

Un altre dels convenis, per un valor de tres milions d'euros, dona suport a la realització d'un projecte d'inversions sostenibles destinades al procés de fabricació del nou model de vehicle Ford Kuga.

La finalitat del conveni és potenciar iniciatives estratègiques d'inversions productives sostenibles a la Comunitat Valenciana, per a la millora de processos i de productes d'alt contingut tecnològic, el nivell de complexitat, la projecció de futur i l'impacte mediambiental en el teixit industrial.

Arxius relacionats