Nota de premsa

Dihuit empreses índies d'automoció visiten València, interessades a tancar acords de cooperació amb empreses valencianes

21/09/2018

Dihuit empreses índies del sector d'automoció han visitat la Comunitat Valenciana aquesta setmana interessades en tancar acords de cooperació i col·laboració amb empreses valencianes, en una missió inversa d'Ivace Internacional en col·laboració amb AVIA i l'associació Índia ACMA, (Automotive Component Manufacturers Association of Índia).

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha explicat que l'Ivace està reforçant el pla de missions inverses en col·laboració amb els diferents sectors productius "per la seua eficàcia i baix cost per a les empreses ja que els oferim la possibilitat de realitzar interessants contactes amb compradors de tot el món sense eixir de la Comunitat Valenciana".

"En aquesta ocasió, hem convidat a 18 empreses d'automoció índies pertanyents a ACMA, la principal associació del sector de components d'automoció a Índia amb més de 750 membres i el 85% del sector en termes de valor", ha explicat.

La selecció del mercat indi es deu a l'enorme potencial de la indústria de l'automòbil a Índia, que ha seguit una trajectòria a l'alça en els últims anys quant a vendes, producció i exportacions.

La finalitat de l'acció és facilitar encontres entre empreses valencianes i índies fabricadores/enginyeries de components d'automoció i fomentar les relacions bé de tipus comercial o de col·laboració tecnològica i industrial.

Les empreses que visiten la Comunitat desenvolupen la seua activitat en branques com els components electrònics, sistemes d'antivibració, suspensió i adreça, xassís i components metàl·lics; estampació de precisió, bombes hidràuliques, assemblatges mecànics, fosa i components mecanitzats, entre uns altres.

Un sector potent a Índia

Amb una producció mitjana d'al voltant de 25 milions de vehicles a l'any i generador d'ocupació per a més de 29 milions de persones (ocupació directa i indirecte), el sector de l'automoció a Índia és un dels més grans del món.

Índia és el major fabricant de tractors del món, el segon fabricador més gran de vehicles de dues rodes, el segon més gran d'autobusos, cinquè de camions pesats i sisè d'automòbils. En el que a la indústria de components d'automoció es refereix, va suposar en 2017 un 2,3% del PIB i va emprar a més d'1,5 milions de persones de forma directa i indirecta.

Sector més exportador a la Comunitat

El capítol d'automoció és el més exportat per la Comunitat Valenciana, amb un valor de 3.755 milions d'euros en el primer semestre de l'any. La Comunitat Valenciana se situa com la segona comunitat autònoma espanyola més exportadora, amb un 14% del total exportat per Espanya.

Alemanya és la primera destinació d'un 25% del valor exportat, juntament amb Regne Unit, França i Itàlia representen un 61% de l'exportació valenciana del sector de l'automòbil. Índia és el decimotercer destinació a Àsia.

Per tipus de producte, un 80% de les exportacions del sector corresponen als automòbils mentre els components representen un 9% de les exportacions del sector.

El saldo comercial del sector ha sigut positiu per a la Comunitat Valenciana en 1.386 milions d'euros.

Arxius relacionats