Nota de premsa

Economia Sostenible autoritza l'ampliació de la subestació elèctrica de Picassent

23/09/2018

La directora general d'Indústria i Energia, Empar Martínez, ha informat que la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha autoritzat l'ampliació de la subestació elèctrica de Picassent, situada en aquest municipi.

Martínez ha subratllat que "aquesta ampliació, que suposarà una inversió d'1,63 milions d'euros, doblegarà la potència actual de transformació de la subestació, per la instal·lació d'un segon transformador". D'aquesta manera, permetrà disposar de 80 MVA i suposarà reforçar la fiabilitat i seguretat de subministrament de la xarxa de 132 kV i 20 kV de la zona gràcies a duplicar-se el sistema de distribució de 132 kV.

Així mateix, la directora general ha explicat que aquesta autorització, junt amb la que va atorgar la direcció general d'Indústria i Energia el passat mes de juliol per a la construcció d'una línia de doble circuit de 132 kV, "permetrà atendre l'ampliació de potència sol·licitada per la factoria Ford Espanya a Almussafes".

També donarà cobertura a la resta d'empreses, noves o ja existents, del polígon industrial de Picassent, així com del Parc Empresarial Rey Juan Carlos I "que sol·liciten nova o ampliació de potència, en tractar-se d'una xarxa de distribució oberta a l'ús per tercers", ha conclòs.

Parc Empresarial Rey Juan Carlos I

El Parc Empresarial Rey Juan Carlos I, que promociona l'Ivace, ocupa una superfície d'1.433.000 metres quadrats (Fase I i Fase II). Està format per 120 empreses, la major part pertanyen al sector de l'automòbil i són proveïdores directes de la multinacional Ford. Un factor que ha convertit aquesta àrea empresarial en un dels principals centres logístics mundials de l'àmbit de l'automòbil.