Nota de premsa

El Centre d'Artesania organitza tallers demostratius dins de la II Fira d'Artesania de La Pèrgola

11/10/2018

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria d'Economia Sostenible, dóna suport a la II Fira d'Artesania de La Pèrgola celebrada a Castelló mitjançant l'organització de tallers demostratius que ofereixen als assistents una mostra dels oficis tradicionals valencians.

L'Associació Provincial d'Artesans de Castelló (APAC), junt amb l'Ajuntament de Castelló organitzen aquesta fira al recinte municipal de la Pèrgola a Castelló de l'11 al 14 d'octubre. La Generalitat Valenciana també col·labora en l'esdeveniment.

La fira és una oportunitat per a difondre el valor afegit que tenen els productes artesans. Els tallers d'artesania en viu són una forma adient de conscienciar al visitant del treball i la dedicació que hi ha darrere de cada producte fet a mà.

Amb aquesta finalitat, el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana va llançar una convocatòria per a l'assignació dels tallers a artesans de tota la Comunitat que disposen de la certificació DCA (Document de Qualificació Artesana).

La mostra resultant és un total de 17 tallers que són una representació dels diferents oficis del territori valencià. Entre aquests, els visitants podran presenciar l'elaboració en directe de tèxtils amb telar i tècniques preindustrials.

També hi haurà lloc per als complements com bijuteria d'alumini, vidre, cuir i altres elements així com la tradicional confecció d'espardenyes.

Pel que fa a l'àmbit gastronòmic, els dolços tradicionals valencians prenen protagonisme amb un taller dedicat a «l'arrop i tallaetes» i un altre centrat en l'elaboració de la xocolata a la pedra. Finalment, es dedicaran també sessions al treball de la ceràmica, un producte molt arrelat a les comarques valencianes.

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana col·labora de forma activa amb l'Associació Provincial d'Artesans de Castelló (APAC), organització de caràcter multisectorial que defén els interessos dels artesans a les comarques castellonenques, per a dinamitzar els dies de fira i defendre l'artesania com a segell de qualitat, autenticitat i treball.

Bonrepòs i Mirambell

El pròxim 14 d'octubre, el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana també col·labora amb motiu de la jornada de comerç local organitzada per l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell amb la realització de quatre tallers demostratius impartits per quatre artesans.