Nota de premsa

El Consell destina 200.000 euros per a impulsar l'economia social a la Comunitat Valenciana

19/10/2018

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA).

L'ajuda, que ascendeix a 200.000 euros per a l'exercici 2018, té com a objectiu el desenvolupament de l'economia social per mitjà del suport a la creació i posada en marxa de les cooperatives de treball associat a la Comunitat Valenciana.

FEVECTA és una federació cooperativa, que té la finalitat de representar, defensar i promoure els interessos de les cooperatives de treball associat.

L'ajuda de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a FEVECTA està destinada a garantir la presència del cooperativisme en l'ecosistema emprenedor valencià així com a mantindre les cooperatives informades sobre el procés de digitalització d'algunes gestions relatives al Registre de Cooperatives.

FEVECTA col·laborarà amb la Generalitat Valenciana per tractar d'introduir mesures que possibiliten la transmissió als treballadors i treballadores de les empreses que es troben en situació de crisi, o en successió empresarial.

A més, es col·laborarà amb la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, i amb altres famílies del cooperativisme, en la promoció del cooperativisme. També s'establiran i mantindran relacions amb els agents socials a fi d'identificar sinergies i desenvolupar projectes conjunts que afavorisquen les cooperatives valencianes.