Nota de premsa

Company: 'La política de sòl industrial pivota sobre el mapa de sòl, les ajudes per a la millora de polígons i la Llei de gestió d'àrees empresarials'

19/10/2018
Company: "La política de sòl industrial pivota sobre el mapa de sòl, les ajudes per a la millora de polígons i la Llei de gestió d"àrees empresarials"

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, ha assenyalat en la inauguració de la jornada "El futur de les àrees industrials. Indústria 4.0, fàbriques i polígons intel·ligents" que "la política de sòl industrial de la Conselleria d'Economia pivota en tres accions clau: el mapa de sòl industrial, les ajudes per a la millora de polígons i la Llei de gestió d'àrees industrials".

Aquestes accions les desenvolupa la unitat d'IVACE Parcs Empresarials, encarregada del foment, la comercialització i la gestió de parcs empresarials de la Generalitat "com és el cas del parc empresarial Joan Carles I d'Almussafes, comercialitzat al 100 %, i promogut per l'IVACE".

El Parc Empresarial Joan Carles I està format per 120 empreses, la majoria del sector de l'automòbil i proveïdores directes de la multinacional Ford; "un factor que ha convertit aquesta àrea empresarial en un dels principals centres logístics mundials de l'automòbil" ha assenyalat Company.

"Els polígons industrials constitueixen una activitat econòmica d'interés estratègic per a la Comunitat, tant per la seua aportació destacada a la generació i distribució de riquesa i creació d'ocupació, com per la seua importància territorial".

En aquest sentit, la responsable de l'IVACE ha incidit en el fet que, des de 2017, "per primera vegada en democràcia, l'IVACE està concedint ajudes directes als ajuntaments per a la millora i modernització dels polígons industrials de la Comunitat".

"En la primera convocatòria (2017) s'ha donat suport al 100 % als projectes de millora de 70 polígons industrials de 52 municipis i 8 comarques".

Aquesta iniciativa ha tingut continuïtat amb una convocatòria plurianual per als exercicis 2018-2019 amb un pressupost per a 2018 de 24,6 milions d'euros que permetrà millorar 166 polígons de 106 pobles i 23 comarques amb subvencions des del 70 % fins al 100 %. I per a 2019 es preveuen 22,6 milions d'euros d'ajudes per a millorar 132 polígons de 78 municipis i 22 comarques.

Mapa de sòl industrial

El mapa de sòl industrial de l'IVACE, elaborat amb fons propis, és una eina web, en constant actualització, que permet localitzar el sòl industrial a tota la Comunitat.

"La posada en funcionament d'aquest mapa", ha destacat Júlia Company, "ens està ajudant a adoptar les mesures 'ad hoc' per a millorar la qualitat, el foment, la promoció i la millor ordenació dels polígons així com l'atracció d'inversors".

Transformació digital

Un altre dels temes abordats en el segon fòrum sobre àrees industrials és el de la transformació digital.

En aquest sentit, Company ha avançat les novetats previstes per l'IVACE per a les convocatòries de 2019, que es preveu publicar el pròxim mes de desembre.

Entre aquestes novetats, destaquen l'ampliació de les ajudes de digitalització per a les empreses del sector de logística i transport i l'increment de la intensitat de les ajudes d'un 25 % a un 45 %.

Arxius relacionats