Nota de premsa

Huit decoradors i importadors nord-americans coneixen l'oferta de 23 empreses de moble i il·luminació

06/11/2018
Huit decoradors i importadors nord-americans coneixen l"oferta de 23 empreses de moble i il·luminació

Vuit decoradors i importadors nord-americans s'han desplaçat a València per a conèixer de primera mà l'oferta de producte de 23 empreses valencianes de moble i il·luminació en una missió inversa organitzada per Ivace Internacional.

La directora general d'Internacionalització i directora adjunta de l'Ivace, María Dolores Parra, ha explicat que "en aquesta ocasió hem convidat a compradors i prescriptors d'Estats Units, per l'interès del mercat nord-americà per al propi sector traslladat a través d'Anieme i Fedai".

Vint-i-tres empreses valencianes han sol·licitat participar en aquesta missió inversa, "que tindrà com resultat el desenvolupament de 176 reunions en dos dies de treball", ha assenyalat Parra.

El programa de treball dels convidats s'estructura en dos dies d'encontres empresarials amb les empreses valencianes i dos dies de visites a instal·lacions i 'showrooms' seleccionats pels propis compradors. Està previst que se celebren 15 visites a instal·lacions aquesta setmana.

Un mercat dinàmic

Les exportacions de moble i il·luminació de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència ascendent a Estats Units. En el període gener-agost de 2018 (últimes dades disponibles), les exportacions han ascendit a 43 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 16,8% pel que fa al mateix període de l'any anterior.

Des de la Comunitat Valenciana s'exporta el 45% de l'exportació espanyola de mobles i il·luminació a Estats Units.

Si analitzem les dades d'exportació en els últims anys s'observa una destacada tendència a l'alça en passar de 15,46 milions d'euros l'any 2010 a 55,73 milions d'euros l'any 2017, és a dir, un increment del 260% en els últims huit anys.

L'objectiu de missions com la celebrada aquesta setmana és mantenir el ritme creixent de les exportacions i facilitar nous contactes comercials a les empreses que els permeten augmentar la seua presència en aquest interessant mercat.

Arxius relacionats