Nota de premsa

Climent aposta per avançar cap a una economia més sostenible i inclusiva que permeta 'un treball decent per a totes les persones'

08/11/2018

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha apostat per "avançar cap a una economia més sostenible i inclusiva, que promoga la plena ocupació, una major productivitat, la igualtat de gènere i un treball decent per a totes les persones".

Climent s'ha expressat així en la inauguració de les jornades 'El futur del treball i les relacions laborals. 100 anys de l' OIT' que acull la Comunitat Valenciana i ha organitzat la Generalitat al costat del Comitè Econòmic i Social.

Durant dos dies agents socials, representants de l'Organització Internacional del Treball o experts universitaris com Jose Maria Peiró, Dolores Marhuenda, Adrián Todolí, Empare Garrigues o Tomás Sala reflexionaran sobre el futur del treball i les relacions laborals així com presentaran la possibilitat d'una xarxa de recerca valenciana sobre el tema.

El conseller ha demanat a agents socials, patronal i sindicats, una reflexió oberta per a afrontar "el repte que suposa el procés de transformació o la quarta revolució que estem vivint".

"Ens trobem davant un enorme desafiament, però també davant una oportunitat sense precedents per a canviar les coses. Una oportunitat a la qual no hem de renunciar", ha destacat Climent.

El responsable d'Economia ha al·ludit durant la seua intervenció al profund repte laboral que suposa aquesta transformació. En aquest sentit, ha recordat l'estratègia que està duent a terme el Consell per a "potenciar el capital humà com a factor de competitivitat i eina de reciclatge professional cap a nous jaciments d'ocupació". Així, ha detallat que la nova oferta formativa de Labora inclou cursos sobre aquestes noves professions.

Així mateix, Rafa Climent ha assegurat que "des del Consell del Botànic estem impulsant la transformació del model de desenvolupament econòmic valencià cap a un model sostenible que se situa en la intersecció entre les tres esferes: l'econòmica, l'ambiental i la social".

En aquest sentit, ha assegurat que el Consell està donant "passos ferms per a fomentar el treball". Així, ha al·ludit a la política de reindustrialització, a l'Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral o a l'increment de fons per a fomentar la contractació de persones pertanyents a col·lectius de difícil inserció com Avalem Joves o Avalem Experiència.