Nota de premsa

L'Ivace ha obert el termini per a presentar projectes de digitalització i creació d'empreses de base tecnològica

08/01/2019

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha obert aquest dimarts el termini perquè les empreses de la Comunitat Valenciana puguen presentar les sol·licituds a les convocatòries de "Digitalitza" i "Createc" 2018.

Per als projectes de digitalització, el termini finalitza el 19 de febrer, i el 20 de febrer per a la presentació de projectes de creació d'empreses de base tecnològica.

L'IVACE destina per a la convocatòria de "Digitalitza" un pressupost de 6,5 milions d'euros i per a la de "Createc" 1,5 milions d'euros.

Les dues convocatòries estan cofinançades a través del Programa operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Ajudes a la digitalització

La convocatòria de "Digitalitza" dona suport a la incorporació de solucions innovadores en les pimes encaminades a la digitalització, com són la implantació de sistemes d'informació i de control de processos productius; sistemes de captura de dades, manteniment preventiu, automatització i sensorització associats a producte, servei i procés; o sistemes de planificació de recursos empresarials, i de logística interna i externa, entre altres.

Com a principal novetat, hi ha un increment notable de les ajudes per projecte: de 30.000 euros com a màxim en les ajudes per a mitjanes empreses i de 40.000 euros com a màxim per a les petites empreses.

Ajudes a la creació d'empreses de base tecnològica

La convocatòria de "Createc" dona suport a les empreses, a la contractació de serveis d'I+D, a les despeses de contractació de personal investigador i personal tècnic, a la inversió en béns d'equip o a l'adquisició de drets de patents o llicències.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu fomentar l'emprenedoria innovadora de base tecnològica, la diversificació empresarial, el creixement econòmic i la creació d'ocupació de qualitat en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Les subvencions podran arribar als 122.500 euros.