Nota de premsa

El Consell aprova un conveni entre Labora i les universitats de València, Alacant i Jaume I de Castelló per a dissenyar 'Avalem territori'

08/02/2019

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de Labora, i la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló, per a dissenyar polítiques d'ocupació adaptades al territori en el marc de l'estratègia 'Avalem territori'.

D'aquesta manera, les universitats públiques valencianes continuaran desenvolupant, junt amb Labora, el disseny tècnic i científic del programa 'Avalem territori', un pla ideat per a impulsar el desenvolupament territorial mitjançant el foment, la investigació i la innovació en les polítiques d'ocupació.

Per al desenvolupament d'aquestes accions el Consell destinarà 190.000 euros a la Universitat de València, 60.000 a la Universitat d'Alacant i 50.000 a la Universitat Jaume I de Castelló.

La col·laboració entre les universitats suposa posar en marxa el disseny, el desenvolupament tècnic i el seguiment del Laboratori Territorial d'Ocupació dins del pla 'Avalem territori'.

'Avalem territori'

'Avalem territori' és l'estratègia que ha posat en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de Labora, per a adaptar les polítiques d'ocupació del Consell a la realitat territorial i a les necessitats de cada localitat.

Aquest pla suposa una actuació inèdita i innovadora a la Comunitat, perquè permet obtindre informació sistematitzada i detallada de les característiques del mercat laboral de tots els municipis valencians.

El programa pretén redefinir les estratègies d'ocupació i desenvolupament local i adaptar-les a les particularitats dels municipis a partir d'un diagnòstic en el qual participen l'Administració, els agents socials i les universitats.

'Avalem territori' s'ha construït sobre la base dels Acords per l'Ocupació, una estructura de participació oberta i transversal que ha recuperat el Servei Valencià d'Ocupació i Formació. L'objectiu és fer que el desenvolupament econòmic dels territoris de la Comunitat Valenciana siga més competitiu, intel·ligent, sostenible i integrador.

Gràcies a la metodologia de diagnòstic participatiu d''Avalem territori', que ofereix més de tres-cents indicadors, s'ha pogut identificar variables clau com l'especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, les carències formatives o les noves vetes d'ocupació als municipis de la Comunitat Valenciana.