Nota de premsa

L'Ivace subvenciona la instal·lació de dues bases noves per a connectar els sistemes públics de bicicletes de València i l'àrea metropolitana

15/02/2019
L"Ivace subvenciona la instal·lació de dues bases noves per a connectar els sistemes públics de bicicletes de València i l"àrea metropolitana

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha subvencionat la instal·lació de dues noves estacions intermodals, que aquest divendres han entrat en funcionament, per a connectar els sistemes públics de bicicletes de València i l'àrea metropolitana .

Amb aquestes, ja són 8 les estacions intercanviadores que permeten als usuaris dels sistemes públics de 10 municipis de l'àrea metropolitana desplaçar-se fins a la ciutat de València.

Les noves estacions intermodals estan ubicades a la confluència de l'avinguda de Catalunya amb el carrer Vicent Zaragozá, al costat de la parada de metro de Machado.

Les localitats de Catarroja, Torrent, Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Quart de Poblet, Mislata, Paterna, Alboraia i València participen en aquesta integració amb una xarxa de 122 estacions, prop de 950 bicicletes i més de 34.000 usuaris.

Cal assenyalar que aquest projecte s'emmarca dins de les actuacions que està impulsant l'Ivace per a dur a terme una transició cap a una mobilitat més sostenible, essencial per a assolir un nou model energètic, que aposte per sistemes alternatius de transport i que permeta reduir la dependència dels derivats del petroli.

En els últims quatre anys, l'Ivace ha destinat prop de 200.000 euros per a fomentar l'ús de les bicicletes als municipis de l'àrea metropolitana de València i la interconnexió amb la ciutat.

El transport és el principal consumidor d'energia de la Comunitat Valenciana, (40 % de l'energia) i pràcticament tot el consum que fa és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants.

L'Ivace ha sigut pioner en el suport als sistemes públics de bicicletes, gràcies als quals 30 municipis del nostre territori disposen en l'actualitat de xarxa pública amb prop de 8.000 bicicletes en funcionament.

Arxius relacionats