Nota de premsa

L'Ivace organitza un 'networking' entre desenvolupadors valencians de videojocs i destacades empreses estrangeres del sector

06/03/2019

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha organitzat un 'networking' entre desenvolupadors de videojocs valencians i destacades empreses estrangeres del sector que tindrà lloc en el marc del València Indie Summit, un esdeveniment internacional, que reunirà del 7 al 9 de març a professionals del sector dels videdojocs independents.

Des de l'Ivace s'han promogut aquestes trobades amb la finalitat que els i les professionals valencians puguen presentar i donar a conéixer els seus projectes a importants empreses estrangeres del sector i facilitar la seua eixida als mercats internacionals.

En total, són cinc les empreses convidades per Ivace Internacional; Dotemu i Plug in Digital, de França, Mergegames, de Regne Unit, ThunderfulGames, de Suècia i 505 Games, del Japó.

Aquesta és la segona edició del València Indie Summit, que en la seua primera edició va reunir a més de 400 creadors i importants professionals del sector, juntament amb una àrea d'exhibició amb més de trenta equips.

Aquesta nova edició, que se celebra en Las Naves, reunirà desenvolupadors de videojocs nacionals i internacionals independents a la ciutat de València durant tres dies, en què tindran lloc diferents xarrades, taules redones, exposició de projectes, àrea de xarxes i taula de finançament i inversió.

Els dies 7 i 8 de març es dedicaran als professionals del sector de videojocs (desenvolupadors i indústria, respectivament) i el dia 9 estarà dedicat al públic en general. L'esdeveniment finalitzarà amb gala de premis, 'València Indie Awards'.

La celebració d'aquesta cimera internacional, promoguda pel centre d'innovació de l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l?vace, té com a objectiu consolidar la ciutat de València com un punt de trobada estratègica per a aquest sector professional i obrir noves fronteres internacionals per a creadors i empreses.

El sector dels videojocs en la Comunitat

Actualment, la Comunitat compta amb 60 empreses de desenvolupament i producció de videojocs, una xifra que representa el 13% del total nacional (450), situant-se només per darrere de Catalunya i la Comunitat de Madrid.

La indústria valència va facturar 10'1 milions d'euros durant 2017 i s'espera que duplique aquesta quantitat en tres anys, aconseguint els 20 milions d'euros. Cal destacar que el 57% d'ingressos del sector valencià de videojocs prové de l'estranger.

Pel que fa a l'ocupació, es tracta d'un sector en plena expansió, amb un creixement del 30% en els últims tres anys, de manera que actualment compta amb prop de 1.100 de treballadors directes i es preveu que aqueixa xifra s'augmente en 800 ocupacions fins a 2020. Els perfils més demandats són els de programadors, artistes i professionals del màrqueting i la distribució.