Nota de premsa

Labora realitzarà fòrums d'ocupació a la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Avalem Territori

17/05/2019
Labora realitzarà fòrums d"ocupació a la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Avalem Territori

- Labora organitzarà aquests esdeveniments als espais cedits pels diferents Pactes i Acords Territorials
- A través de Avalem Territori, LABORA pretén adaptar l'exercici de les polítiques actives d'ocupació a les necessitats de cada localitat


El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, (Labora), i els diferents pactes i acords territorials per a l'ocupació han signat els convenis perquè Labora realitze fòrums d'ocupació a la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Avalem Territori.

L'objectiu d'aquests fòrums, denominats Fòrum Labora Ocupació, és acostar l'orientació i l'assessorament en la cerca d'ocupació a la ciutadania, així com la divulgació de serveis, prestacions i polítiques en matèria d'ocupació de les administracions públiques valencianes, a més de posar en contacte a les persones sol·licitants de treball amb les entitats ocupadores.

La signatura dels convenis amb els representants dels diferents pactes i acords territorials de la Comunitat ha estat presidida pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, que ha estat acompanyat per la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, i la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández López.

En un mercat laboral on les noves tecnologies han transformat en bona mesura el procés de cerca de treball, per a Enric Nomdedéu "els espais de trobada i d'intercanvi d'experiència continuen sent fonamentals".

En opinió de Nomdedéu "les noves xarxes de contacte digital reforcen i interactuen de forma directa amb els espais presencials, però de cap manera els substitueixen".

D'aquesta necessitat d'intercanviar impressions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball al territori valencià naix el projecte dels Fòrums Labora Ocupació.
"Des de Labora ens hem proposat obrir nous espais que propicien el contacte entre persones treballadores, empreses, agents socials i institucionals en tot el territori" ha assegurat el secretari autonòmic. El seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d'ocupació.

Labora organitzarà aquests esdeveniments en els espais cedits pels diferents pactes i acords territorials. "A través dels diferents Pactes Territorials promourem la realització de fòrums que faciliten els recursos per a la cerca de treball i per a la trobada de l'oferta i la demanda en un mateix espai físic", ha explicat Nomdedéu.


Avalem Territori

Mitjançant el Pla Avalem Territori, Labora ha plantejat una nova metodologia d'estratègia territorial en la qual s'aborda com treballar des de l'orientació, la inserció i el foment de l'ocupació. La finalitat és aconseguir la informació necessària per a impulsar actuacions que tinguen com a resultat la millora de la qualitat de l'ocupació, més inclusió social i menys desequilibris territorials.

Avalem Territori pretén crear una xarxa col·laborativa entre els diferents agents vinculats al territori valencià (Administració autonòmica, entitats locals, agents socials, empreses…) per a dur a terme una estratègia conjunta que adapte l'exercici de les polítiques actives d'ocupació a les necessitats de cada territori.

Durant un any, a través d'una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de 300 indicadors, s'han pogut identificar variables com l'especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, manques formatives o nous nínxols d'ocupació.

"El Pla Avalem Territori està permetent millores importants en el disseny i la gestió de les polítiques d'ocupació en la nostra Comunitat. A més, estem segurs que els Fòrums d'Ocupació Territorials serviran per a aprofundir en la formació, l'orientació i també en el necessari debat sobre el futur del treball que volem impulsar des de Labora", ha conclòs Enric Nomdedéu.

Arxius relacionats