Nota de premsa

Representants de la Comissió Europea visiten el taller 'Et formem' de Bétera, finançat pel Fons Social Europeu a través de Labora

20/06/2019
Representants de la Comissió Europea visiten el taller "Et formem" de Bétera, finançat pel Fons Social Europeu a través de Labora

- Els programes mixtos d'ocupació-formació, desenvolupats per Labora, estan destinats a persones amb dificultats d'inserció laboral o que pertanyen a col·lectius vulnerables
- 'Et formem' té un triple objectiu: es duen a terme tasques de millora en les localitats, les persones desocupades obtenen formació i reben un salariRepresentants de la Comissió Europea, CE, han visitat el taller d'Escoles d'Ocupació 'Et formem' de Bétera finançat pel Fons Social Europeu a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora.

Els responsables de gestió del Programa operatiu de la Comissió Europea i membres de la Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, Simona Pulbere i Miguel Tejada Fernández, han fet la visita junt amb la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández, i representants del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

'Et formem Bétera' és un programa destinat a millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de l'alumnat. En aquest programa mixt d'ocupació i formació, posat en marxa per Labora i l'Ajuntament del municipi, 20 persones cursen certificats de professionalitat de les famílies professionals de jardineria i serveis d'administració.

Els programes mixtos d'ocupació-formació, cofinançats pel Programa operatiu de la Comunitat Valenciana, estan destinats a persones amb dificultats d'inserció laboral o que pertanyen a col·lectius vulnerables. La Comissió Europea ha comprovat les tasques de jardineria que han fet els 20 alumnes-treballadors en un viver de la localitat.

Després, la delegació s'ha traslladat a l'edifici de la biblioteca on s'imparteixen les classes teòriques per a una trobada amb alumnat i docents. Així mateix, quatre participants de la convocatòria anterior han relatat la seua experiència. La directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández, ha explicat que aquest programa té un triple benefici: "es duen a terme tasques de millora en les localitats, les persones desocupades obtenen formació i, a més, se'ls garanteix un salari".
Escoles d'Ocupació 'Et formem'

El projecte de Labora d'Escoles d'Ocupació 'Et formem' es du a terme a través de les entitats locals i consisteix a desenvolupar obres o serveis d'interés general que donen l'oportunitat a l'alumnat de fer un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, al mateix temps que rep un salari.

Labora, abans Servef, va destinar en 2017 més de 18 milions d'euros per a desenvolupar les Escoles d'Ocupació 'Et formem': una primera etapa en què es van concedir subvencions per valor de 4 milions d'euros a 41 municipis, per a impartir formació de certificats de professionalitat de nivell 1; i una segona etapa (per un import de més de 14 milions d'euros) dirigida a l'obtenció dels certificats de professionalitat de nivell 2 i 3. En aquesta segona etapa es van concedir subvencions a 48 municipis.

En el cas de Bétera, aquesta edició es va traduir en una subvenció de més de 590.000 euros i va beneficiar 30 persones del municipi, 30 durant la primera etapa i 20 d'aquestes durant la segona. El maig de 2019 va començar la primera etapa d'un projecte nou, que s'està desenvolupant a hores d'ara. La subvenció atorgada a Bétera a través de Labora per al desenvolupament d''Et formem Bétera III' és de 232.000 euros. En aquesta primera etapa s'han concedit subvencions a 27 municipis.

Igual que en l'edició de 2017, en la primera etapa s'està impartint formació en diverses especialitats per a l'obtenció dels certificats de professionalitat de nivell 1, alternant el treball amb la pràctica professional.

Els certificats de professionalitat acrediten el que s'aprén. "D'aquesta manera, amb la realització d'aquests projectes, a més de proporcionar a l'alumnat experiència professional, millorem la seua qualificació per a afavorir-ne la inserció laboral", ha assenyalat Eva Hernández.

Els programes mixtos d'ocupació i formació consoliden l'aposta del Consell per l'educació i la formació com a mitjà d'accés a un treball més estable i de qualitat. "L'objectiu de Labora és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar-ne les possibilitats de trobar treball", ha conclòs Hernández.

Arxius relacionats