Nota de premsa

Company: 'Ivace energia destinarà enguany set milions d'euros al foment de la mobilitat sostenible'

26/11/2019
Company: "Ivace energia destinarà enguany set milions d"euros al foment de la mobilitat sostenible"

- La directora general d'Ivace destaca que la transició energètica "no és possible sense un canvi de la mobilitat cap a formes de transport sostenible"
- Ivace Energia ha donat suport a la instal·lació d'un total de 473 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els anys 2018-2019


La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat en l'obertura de la jornada 'Mobilitat elèctrica en les empreses', organitzada per l'Entitat de Conservació del Parc Tecnològic de Paterna, que Ivace Energia destinarà en 2019 un total de 7 milions d'euros per a fomentar la mobilitat sostenible, amb especial atenció al vehicle elèctric".

En la seua intervenció, ha subratllat que la transició energètica "no serà possible sense un canvi en la mobilitat cap a maneres de transport més sostenible".

En aquest sentit, ha destacat que l'estratègia d'Ivace Energia passa per impulsar les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients; a una utilització més racional de l'automòbil, afavorint els vehicles nets i amb baix consum d'energia provinent de combustibles alternatius o renovables".

Company ha recordat que el sector transporte és el principal consumidor d'energia de la Comunitat, el 40% del total d'energia consumida "amb l'agreujant que, pràcticament tot el seu consum, procedeix de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions d'efecte d'hivernacle".


Al seu judici, "necessitem una mobilitat que aposte per sistemes alternatius de transport i que ens permeta reduir la nostra dependència dels derivats del petroli".

Referent a això ha incidit en què un dels principals punts en els quals es basa l'estratègia d'Ivace Energia és el foment de la mobilitat elèctrica, per la qual cosa "la passada legislatura vam elaborar el Pla del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega, convençuts que la mobilitat elèctrica ha de jugar un paper protagonista en aquesta transició".

Cal destacar que entre els anys 2018 i 2019, Ivace Energia ha donat suport econòmicament a la implantació d'un total de 473 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Pla Mobilitat VPT

Cal recordar que València Parc Tecnològic (VPT) va presentar el mes d'octubre passat el Pla de Mobilitat, desenvolupat a instàncies de l'Entitat de Conservació del Parc, que contempla 27 propostes d'actuació per a la millora de la mobilitat, dissenyades després de l'anàlisi i diagnòstic d'aquesta matèria en l'àrea empresarial i que ha comptat amb una subvenció de la direcció general d'Indústria, Energia i Mines.

Aquest Pla resulta clau per a la classificació de VPT com a Àrea Industrial Avançada ja que, segons estableix la Llei 14/2018 de Gestió, Promoció i Modernització d'Àrees Industrials de la Comunitat, un dels requisits per a obtindre la qualificació d'Àrea Industrial Consolidada i Àrea Industrial Avançada és la implantació d'un pla de mobilitat sostenible.

Arxius relacionats