Nota de premsa

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i el professor Adrián Todolí presenten l' Estudi sobre el Treball en Plataformes Digitals

28/11/2019

- La presentació de l'informe tindrà lloc el pròxim 4 de desembre a la sala d'actes de Labora
- A més, s'ha eLaborat un fullet perquè les persones treballadores de plataformes digitals coneguen els seus dretsLa setmana vinent el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i el professor de Dret del Treball de la Universitat de València, Adrián Todolí, presentarà l'informe 'El treball en plataformes digitals en la Comunitat Valenciana', que aborda la transformació que l'economia de plataformes està realitzant en el mercat Laboral i els nous desafiaments legislatius que comporta la digitalització del treball.

L'informe ha sigut eLaborat per la Càtedra d'Economia Col·Laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València amb la col·Laboració del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora. La presentació de l'informe tindrà lloc el pròxim 4 de desembre a la sala d'actes de Labora, a les 11 hores.

Juntament amb l'estudi, s'ha eLaborat un fullet perquè les persones treballadores de plataformes digitals coneguen els seus drets i les empreses sàpien quines tasques poden requerir-los i quins no. Durant la presentació de l'informe es realitzarà el lliurament d'aquest fullet a les persones assistents.

L'economia digital, també denominada 'Economia de plataformes' o 'economia col·Laborativa' suposa un canvi de paradigma tecnològic i una nova manera d'organitzar el treball. En aquest sentit, les plataformes digitals són agents econòmics que a través d'una web, app... poden adoptar els següents rols: compravenda de productes, préstec o lloguer de béns, o prestació de serveis. Alguns exemples són: Glovo, Deliveroo, Nemvo, UberEats, Habitissimo, FreeTour, EntreLetrados, Cabify, Tripadvisor o Civitatis.

A Espanya, més de l'11,6% de la població ha rebut ingressos per part de les plataformes digitals. A més, és el segon país d'Europa, per darrere de Regne Unit, en el qual més població utilitza aquests serveis. En l'informe eLaborat per la Càtedra d'Economia Col·Laborativa de la UV s'aborden els problemes jurídics derivats de l'activitat de les noves formes d'economia digital.