Nota de premsa

El Consell autoritza la constitució d'un dret de superfície per part de l'Ivace a favor de l'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble i Fusta

29/11/2019

- El valor d'aquest dret és de més de 6,5 milions d'euros que ha de percebre per part de l'Ivace durant 99 anys en forma de cànon anual
- Afavoreix l'estabilitat financera de l'Institut Tecnològic i permet l'accés a ajudes públiques per a obres i reformesEl Ple del Consell ha acordat autoritzar la constitució d'un dret de superfície per part de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) a favor de l'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME)

Aquest dret correspon a l'immoble que, actualment, l'Institut té al Parc Tecnològic de Paterna i que conté unes parcel·les de 12.008 m2 de superfície i una superfície total edificada de 5.277 m2.

El valor d'aquest dret és de més de 6,5 milions d'euros (6.559.155,90 €) que ha de percebre per part de l'Ivace durant 99 anys en forma de cànon anual.

Els centres tecnològics de la Comunitat Valenciana estan situats, en règim d'arrendament, en diversos immobles que són propietat de l'Ivace.

A causa del constant creixement de les seues activitats i a la normal deterioració de les instal·lacions, des de l'Ivace es va determinar que la figura jurídica més adequada per a optimitzar la gestió de les infraestructures era la constitució, per acord mutu, de drets de superfície a favor d'aquestes associacions.

Aquesta figura afavoreix l'estabilitat econòmica financera d'aquests centres i permet l'accés a ajudes públiques per a obres i reformes, en la seua condició de superficiari.

AIDIMME

L'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME) sorgeix en 2016 com a conseqüència de la fusió d'AIDIMA (Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins) i AIMME (Institut Tecnològic Metal·lomecànic), amb la finalitat de contribuir a incrementar la competitivitat d'aquests sectors en l'àmbit del disseny i desenvolupament de productes i materials innovadors, processos avançats i sostenibles d'aprovisionament, fabricació, logística, distribució i serveis.

La seua ubicació ha sigut clau per al seu desenvolupament com a institut tecnològic de referència per al sector, i redunda, clarament, en benefici de les empreses dels seus sectors d'actuació i, en general, de la indústria valenciana.