Nota de premsa

Nomdedéu: 'La prioritat de l'acció de Labora serà protegir el personal treballador i garantir el seu accés als recursos necessaris'

02/04/2020

- El responsable d'Ocupació reconeix que la situació d'emergència sanitària "ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci" de les empreses valencianes
- En breu, Labora llançarà una convocatòria extraordinària d'ajudes per a personal autònom que ha hagut de tancar o ha tingut una disminució del negoci del 75 %El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que "la prioritat màxima de l'acció de Labora i de la Conselleria d'Economia Sostenible és protegir el personal treballador i el teixit productiu valencià, i fer-ho de manera àgil garantint drets i assegurant l'accés als recursos necessaris".

Nomdedéu s'ha pronunciat així després de conéixer les dades de desocupació del mes de març, que mostren un augment de quasi el 10 % amb més de 35.000 persones inscrites noves. "Aquest increment està íntimament relacionat amb la situació d'emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes", ha assenyalat la responsable d'Ocupació.

El secretari autonòmic ha detallat que l'impacte ha sigut "considerable" en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i ha afectat, principalment, el personal treballador de menys de 45 anys.

D'altra banda, ha assenyalat que els homes han sigut "clarament" els més perjudicats (13,65 % vs. 7,07 %), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació, etc.) mantenen l'ocupació i, per tant, "també continuen més exposades als riscos derivats d'aquesta crisi sanitària".
Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a aquesta situació d'emergència, des de la Generalitat, "ens hem centrat plenament en la provisió d'informació i en la posada en marxa de mesures d'urgència per a donar suport a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores".

"Amb la col·laboració de l'Estat -ha informat- hem agilitzat al màxim els tràmits per a la gestió dels ERTE, hem automatitzat l'alta a les oficines de Labora i hem fet un esforç molt important per a resoldre els expedients al més prompte possible".

A més, el director general de Labora ha avançat que, en breu, es llançarà una convocatòria extraordinària d'ajudes directes per a personal autònom que ha hagut de tancar o ha tingut una disminució del negoci del 75 %, amb una dotació de més de 57 milions d'euros.

"En aquest període d'excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d'Ocupació i de la Generalitat està clar: no deixarem ningú arrere. Ens hi deixarem la pell", ha assegurat Nomdedéu.

Arxius relacionats