Nota de premsa

El Consell col·labora amb els centres europeus d'empreses innovadores per a potenciar l'emprenedoria innovadora

05/06/2020

- Els convenis tenen un pressupost global d'1,5 milions d'euros
- Es desenvoluparà una metodologia innovadora per a detectar necessitats territorials i sectorialsEl Ple del Consell ha autoritzat la signatura dels convenis de col·laboració entre la Unitat d'Innovació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i els centres europeus d'empreses innovadores (CEEI) de València-Alcoi, Castelló i Elx per a l'exercici de 2020.

A través d'aquests convenis, dotats amb un pressupost global d'1,5 milions d'euros, els CEEI desenvoluparan plans d'actuació orientats a impulsar la recuperació de les empreses innovadores i fomentar i potenciar l'emprenedoria innovadora d'alt valor afegit per a donar resposta a la crisi econòmica que ha provocat la COVID-19.

La signatura d'aquests convenis forma part de les accions que IVACE Innovació desenvolupa cada any amb els CEEI per a enfortir la coordinació de l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana; unes accions que en 2020 s'han reformulat per a ajudar a la recuperació de les empreses emergents i impulsar iniciatives innovadores d'alt valor afegit.

L'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana compta amb moltíssim talent especialitzat i amb recursos, infraestructures, suports tecnològics i ajudes públiques que s'han de mantindre.

Mesures previstes

Entre les mesures que tenen previst desenvolupar els CEEI, destaca la posada en marxa d'una metodologia innovadora que ajude a detectar necessitats territorials i sectorials.

Es continuarà treballant amb el sistema d'innovació guiada, que inclou el programa BIK CEEI, i es preveu crear una plataforma de col·laboració empresa-tecnologia que ajude a identificar oportunitats de col·laboració, així com empreses tractores valencianes per a impulsar la col·laboració entre empreses emergents i empreses innovadores.

I, finalment, s'està treballant en el desenvolupament d'un programa en línia destinat a assessorar les persones emprenedores, principalment en aspectes relacionats amb l'eixida de la crisi.