Nota de premsa

El Consell autoritza la signatura de dos convenis amb Ford España per valor de 5,3 milions d'euros per a donar suport al sector de l'automoció

31/07/2020

- Contribuiran a reforçar la competitivitat de l'activitat industrial i el manteniment de l'ocupació
- Es destinaran dos milions d'euros per al desenvolupament de projectes d'inversió productivaEl Ple del Consell ha autoritzat la signatura de dos convenis entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i Ford España SL, per valor de 5,3 milions d'euros, per a donar suport a projectes del sector de l'automoció a la Comunitat.

Un dels convenis compta amb una dotació de 3,3 milions d'euros destinats a donar suport a Ford España SL en el desenvolupament i la validació de prototips de vehicles per a incorporar tecnologia híbrida i millorar les emissions; així com el desenvolupament de prototips d'un nou vehicle CX482 d'un nou procés innovador i prototips de bateries elèctriques per a vehicles.

Els projectes previstos, de manera independent, contribueixen a assolir i desenvolupar l'eficiència industrial, la formació, l'ocupació i la millora mediambiental, que són estratègics i decisius per a la continuïtat de l'activitat de la factoria i del sector de l'automòbil.

Amb la posada en marxa d'aquests projectes es pretén contribuir a la millora de l'eficiència industrial i la millora substancial de l'oferta de productes de més valor afegit, així com la millora dels processos existents.

Així mateix, potenciaran i milloraran la formació i l'ocupació, ja que es tracta d'activitats d'alt valor afegit que contribuiran que tant el personal de Ford España com el de les seues empreses proveïdores adquirisquen noves qualificacions i coneixements com a conseqüència dels nous processos, les noves tecnologies desenvolupades, o emprades, i l'increment de la complexitat.

D'altra banda, contribuiran a reforçar la competitivitat de l'activitat industrial, i al manteniment de l'ocupació en la planta així com de les proveïdores ubicades en l'àrea industrial.

Conveni per a inversions productives

El segon conveni compta amb un pressupost de 2 milions d'euros per a desenvolupar dos projectes d'inversió productiva, orientats a afavorir inversions productives sostenibles destinades o vinculades al procés de fabricació de motors, així com inversions productives sostenibles destinades o vinculades al procés de fabricació de vehicles de motor.

Mitjançant les actuacions previstes en 2020 es pretén realitzar importants inversions en les instal·lacions encaminades a millorar els processos, incrementar el nivell de protecció ambiental i reduir el consum d'energia.

Amb tot això, es pretén contribuir a la millora de l'eficiència industrial i la millora substancial de l'oferta de productes de més valor afegit i dels processos existents.

El desenvolupament d'aquestes actuacions i aquests projectes, independents entre si, s'emmarca en l'estratègia de Ford España SL de dur a terme projectes que atorguen una alta eficiència, competitivitat i flexibilitat a les factories amb el suport de les empreses proveïdores, incloses les pimes locals que formen part del procés conjunt de fabricació de vehicles.