Nota de premsa

El Consell aprova un conveni per a finançar la Càtedra del Marbre en la Universitat d'Alacant

20/11/2020

- L'acord està dotat amb 30.000 euros amb càrrec a l'exercici pressupostari del 2020
- Aquest conveni permetrà l'elaboració d'un catàleg del coneixement del sector del marbreEl Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Universitat d'Alacant (UA). La finalitat d'aquest acord, dotat amb 30.000 euros per a l'exercici 2020, és el finançament d'una càtedra del marbre.

Els objectius d'aquesta càtedra són, entre altres, realitzar activitats de formació, recerca, estudis, difusió, divulgació i promoció dels coneixements relatius al sector del marbre, de manera que permeten millorar-ne el desenvolupament des dels vessants de la sostenibilitat, la seguretat laboral i la competitivitat.

Les actuacions en el marc d'aquest conveni seran les següents: l'elaboració d'un catàleg del coneixement del sector del marbre; l'organització del concurs internacional d'arquitectura de la Càtedra de Marbre; la col·laboració amb projectes internacionals; la promoció internacional de la càtedra; el desenvolupament i el manteniment de la web de la Càtedra del Marbre; l'establiment de beques per a estudiants, i les despeses de gestió i direcció de càtedra.