Nota de premsa

El Consell destina més de 100.000 euros a impulsar l'estratègia 'Indústria Connectada 4.0' en les empreses de la Comunitat Valenciana

20/11/2020

- Entre els objectius està incrementar el valor afegit industrial, millorar l'ocupació qualificada i impulsar les exportacions
- Amb aquesta iniciativa també es pretén afavorir un model propi per a la indústria del futurEl Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), organisme dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i la Fundació EOI FSP. Aquest conveni està dotat amb una ajuda de 103.950 euros amb càrrec a l'exercici pressupostari 2020.

La finalitat d'aquest acord és desenvolupar els termes de la col·laboració entre l'IVACE i l'EOI per a desenvolupar la iniciativa EADA i 'Activa Indústria 4.0', que tenen com a fi impulsar la transformació digital de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana.

Convé recordar que la Secretaria General d'Indústria i la Pime (SGIPYME) és l'organisme que impulsa l'estratègia 'Indústria Connectada 4.0'. Els objectius de l'estratègia esmentada són: incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificada en el sector; afavorir un model propi per a la indústria del futur desenvolupant l'oferta local de solucions digitals, i també promoure palanques competitives diferencials per a donar suport a la indústria espanyola i impulsar-ne les exportacions.

Dins d'aquesta estratègia, l'SGIPYME ha previst el desenvolupament de dues actuacions: EADA (eina d'autodiagnòstic digital avançat), una eina a través d'internet que permetrà avaluar el grau de maduresa digital de les empreses, i 'Activa Indústria 4.0', programa d'assessorament especialitzat i personalitzat, realitzat per consultores acreditades i amb experiència en implantació de projectes d'indústria 4.0.

Per a dur-les a terme, l'SGIPYME ha previst la participació de l'EOI i ha oferit a les comunitats autònomes la possibilitat de col·laborar-ne en el desenvolupament per a assegurar l'adequació de les actuacions a les necessitats de les empreses del seu territori.

L'any 2017 es va subscriure un primer conveni de col·laboració entre l'IVACE i la Fundació EOI a fi de desenvolupar aquestes mateixes actuacions durant l'exercici 2017. Aquell acord va tindre continuïtat amb el que es va signar el 7 d'agost de 2019.

A través d'aquests, es van desenvolupar les actuacions descrites amb un resultat molt positiu per a les empreses de la Comunitat Valenciana participants en la iniciativa. Per això, el Govern Valencià ha considerat convenient continuar l'estratègia esmentada durant els exercicis 2020 i 2021.

Els beneficiaris d'aquestes ajudes seran les empreses industrials que tinguen el seu domicili social, o un centre de treball, a la Comunitat Valenciana.

En el cas de l'actuació EADA, no hi ha límit en el nombre de les empreses que puguen participar-hi. En el cas de l'actuació 'Activa Indústria 4.0', hi podran participar 30 empreses de la Comunitat Valenciana.