Visualització de contingut web

Dia Mundial del Drets de les Persones Consumidores

El significat del 15 de març

La decisió de reconéixer el dia 15 de març com la data internacional per a celebrar el dia dels drets de les persones consumidores, té el seu origen en el discurs que eixe dia, en 1962, el president dels Estats Units John F. Kennedy, va dirigir al Congrés, discurs dedicat íntegrament a les persones consumidores, que incidia en la necessitat de reconéixer els seus drets i d'articular mesures legislatives i accions de govern per a oferir-les una major protecció.

A Espanya, des dels anys 80, i en especial des que es va promulgar la Llei 26/1984 general per a la defensa dels consumidors i usuaris en desplegament de l'article 51 de la Constitució, esta data té un reconeixement institucional clar, organitzant-se múltiples actes entorn aquest dia, que brinden l'oportunitat a les institucions i associacions de persones consumidores compartir un temps per a la reflexió i el diàleg sobre el present i el futur dels drets de les persones consumidores i sobre com avançar cap a un consum més responsable i solidari.

 

Activitats

« Ves enrere

Campanya Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores 2020

Campanya Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores 2020

 

Campanya "Encara som a temps: Pensa globalment, consumeix localment".

 

Aquesta activitat es durà a terme els dies 9 al 13 de març en quatre mercats municipals de la ciutat de València - mercat Ruzafa, mercat Rojas Clemente, mercat Cabanyal i mercat Castella-. Es disposarà d'un punt informatiu, en el qual s'oferirà informació sobre la campanya elaborada per la Direcció General en col·laboració amb l'Ajuntament de València, tal com ho fa en passades edicions, així com d'altres informacions que addicionalment oferiran les associacions de persones consumidores i les associacions de comerciants que col·laboren.

 

La directora general de Comerç, Artesania i Consum i el regidor de Sanitat i Consum Responsable de l'Ajuntament de València realitzaran l'acte d'obertura d'aquestes activitats que tindrà lloc el dia 9 de març, a les 10.30 hores, en el Mercat de *Ruzafa de València.

 

El calendari i llocs, en el qual es disposaran enguany punts d'informació amb motiu de la commemoració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, és el següent:

 

 

LLOC

DIA

HORA

ENTITAT COL·LABORADORA

MERCAT RUZAFA

9

10 a 13 h.

ADICAE, AVACU, TYRIUS, UCCV, UNAE

MERCAT ROJAS CLEMENTE

10

10 a 13 h.

AVACU, UNAE

MERCAT CASTILLA

11

10 A 13 h

TYRIUS, UNAE

MERCAT CABAÑAL

12

10 a 13 h.

ADICAE, TYRIUS, UCCV, UNAE

 

 

  • Acte d'inauguració en el mercat de Russafa

 

 

 

 

Mercat Rojas Clemente

 

 

 

  • Mercat de Castilla